aviena
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „aviena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „aviena“.
Receptas. Kepti avienos šonkauliai
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 sauja rozmarino (smulkintas) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (košerinė) 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 sauja mėtų (kapota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
Receptas. Kepta avino širdis
INGREDIENTAI: šiek tiek druskos šiek tiek avienos (širdys kumsčio dydžio) PARUOŠIMO BŪDAS: Apipjaustyti riebalus nuo širdžių, išpjauti venas. Perpjauti širdis išilgai, kad gautūsi kepsneliai ir kepti ant grilinės. Prieš tai galite pasūdyti. Tinka su salotom, ryžiais. Pastabos: Jei širdys truputį rožinės viduje, tai jau iškepusios. Jeigu viduje pilka - perkepėt. Autorius: Šarūnas dromdrom.
Receptas. Kebabas ant iešmo
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų šiek tiek petražolių 2 vienetai svogūnų 400 gramų veršienos šiek tiek druskos šiek tiek avienos šiek tiek mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną ir veršieną sumalkite du kartus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska, pagal skonį žalumynais.
Receptas. Aviena, troškinta pomidoruose
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti) 150 gramų svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 500 gramų avienos 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sukapokite svogūnus ir česnaką. Jei neturite konservuotų pomidorų tiks ir švieži. Jei naudosite šviežius pomidorus, juos nulupkite ir sutrinkite su trintuvu.
Receptas. Avienos pilavas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai migdolų 1.5 stiklinės ryžių 3 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek vandens šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 3 valgomieji šaukštai razinų 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama.
Receptas. Aviena su špinatais
INGREDIENTAI: 3/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 1 valgomasis šaukštas kmynų 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai) 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas špinatų 2 valgomieji šaukštai jogurto 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų 750 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai ...
Receptas. Kaukazo šašlykai
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 200 gramų pomidorų pastos šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek svogūnų (pjaustyti žiedais) 200 gramų kiaulės lašinių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 500 gramų avienos (minkšta) PARUOŠIMO BŪDAS: Aviena supjaustoma 2 cm ilgio ir 1 cm storio gabaliukais, truputį pamušama ir šiek tiek palaikoma iš aliejaus, svogūnų, pipirų, druskos bei sukapotų česn...
Receptas. Mėsos kukuliai
INGREDIENTAI: 0.5 citrinų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai ryžių (ilgagrūdžiai) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus 50 gramų džiūvesėlių šiek tiek druskos 4 stiklinės sultinio (vištienos) 1 vienetas cukinijos (vidutinė) 450 gramų avienos (malta) 0.5 valgomojo šaukšto raudonėlių (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Suminkyti avieną, kiaušinį, sutrintą česnaką...
Receptas. Aliejuje keptas avienos šašlykas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek česnakų 5 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės lašinių 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų šiek tiek druskos 800 gramų avienos (be kaulų) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio ir 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliek...
Receptas. Avienos Troškinys
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas paprikų (aitrioji) 1 stiklinė pomidorų pastos (konservuoti, be odelės) 1 vienetas svogūnų 1.5 kilogramo avienos 370 mililitrų padažo („Bonduelle Hungary“) PARUOŠIMO BŪDAS: Avienos šonkaulius virti apie 1,5 val. Išimti kaulus, sultinį palikti ir jame išvirti bulves. Daržoves supjaustyti, įkaitintoje keptuvėje troškinti kol suminkštės.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Bulgariškas šašlykas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 10 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 20 vienetų migdolų 200 gramų svogūnų 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 4 valgomieji šaukštai juodos duonos (trupiniai) šiek tiek druskos 200 mililitrų aliejaus 1 kilogramas avienos (ar kitokia mėsa) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti mėsą 20-25 g gabalais, suverti ant iešmų kartu su svogūnų žiedais (galima suverti ir kitokių daržovių, grybų), gerai pasūdyti, apibarstyti pipirais ir...
Receptas. Skanusis avienos šašlykas su migdolais
INGREDIENTAI: 2 kilogramai avienos 1 kilogramas svogūnų 2 vienetai citrinų 100 gramų migdolų (malti) 300 mililitrų rūgpienio šiek tiek pipirai (juodieji) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais, svogūnus supjaustyti žiedais, citriną - griežinėliais ir viską išmaišyti bei sudėti likusius komponentus. Marinuoti 1 - 2 dienas. Kepti ant karštų žarijų.
Receptas. Avienos ragu
INGREDIENTAI: 250 vienetų alyvuogių 0.5 vieneto česnakų (skiltelė) 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek kvietinių miltų 250 gramų baltojo vyno 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir truputį pakepinama alie...
Receptas. Avienos muštiniai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) šiek tiek druskos 0.5 valgomojo šaukšto sviesto 800 gramų avienos (nugarinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma 1,5—2 cm storio gabalėliais taip, kad kiekviename būtų po šonkaulį. Mėsa išmušama ir padaromas gražus muštinis. Jis apibarstomas druska su maltais pipirais, ir kepamas gerai įkaitintuose riebaluose. Muštiniai tiekiami apšlakstyti tirpintu sviestu, sudėti į pašildytą pusdubenį.
Receptas. Turkiškas šašlykas su baklažanais
INGREDIENTAI: 1 kilogramas baklažanų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek laurų lapų 300 gramų pomidorų pastos 200 gramų svogūnų 100 gramų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 750 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė.
Receptas. Avienos šašlykai
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja krapų 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 1 kilogramas avienos 1 sauja svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną, česnaką, krapus ir svogūno laiškus. Mėsą sumaišykite su prieskoniais ir žalumynais bei svogūnais ir česnakais. Laikykite šaldytuve apie 24 valandas. Kepkite šašlykinėje, virš įkaitusių žarijų.
Receptas. Aviena jogurto marinate
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (sultys) 7 česnakų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai imbierų (smulkintas) 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas kalendrų 200 gramų jogurto (natūralus) 1 vienetas čili pipirų (pipiras, susmulkintas) 400 gramų avienos 4 saujos mėtų (lapeliai, smulkinti) 1 valgomasis šaukštas kumino PARUOŠIMO BŪDAS: Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.
Receptas. Avienos troškinys su ryžiais
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 2 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 3 valgomieji šaukštai migdolų šiek tiek petražolių 2 stiklinės ryžių 4 vienetai svogūnų 1.5 valgomojo šaukšto pomidorų padažo šiek tiek druskos 1/3 stiklinės aliejaus šiek tiek sultinio (skystas) 4 valgomieji šaukštai razinų 800 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais, apkepinama, sudedamas sutrintas ...
Receptas. Čenachas su aviena
INGREDIENTAI: 45 gramai baklažanų 100 gramų bulvių 25 gramai pomidorų pastos 15 gramų svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (petražolės, salierai) 30 gramų sparaginių pupelių (ankštys) 75 gramai avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Į molinius karščiui atsparius puodelius (čenachines) sudėti gabaliukais supjaustytą avieną, šiaudeliais supjaustytas bulves, supjaustytus pomidorus, baklažaną, svogūnus, kubeliais supjaustytas šparaginių pupelių ankštis (galima...
Receptas. Orkaitėje kepta aviena su įdaru
INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja petražolių šiek tiek rozmarino 2 vienetai svogūnų šiek tiek šalavijų 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto 1 ir 1/5 kilogramo avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Avienos kumpį išskleisti ant stalo ir gerai įtrinti česnakais, druska bei pipirais.
Receptas. Durum kebab - turkiškas kebabas
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų 5 česnakų 300 gramų kopūstų 3 vienetai pomidorų pastos 200 gramų majonezo 200 gramų majonezo (su krapais) 450 gramų marinuotų agurkų (kornišonai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (salotoms) šiek tiek prieskonių (turkiški, mėsai) 800 gramų avienos (ar veršiena gabaliukais) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo 6 vienetai lavašo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsytę ...
Receptas. Virta aviena su kukuliais
INGREDIENTAI: 4 vienetai morkų 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių (smulkintos) 3 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai perlinių kruopų 1 valgomasis šaukštas druskos 1.5 kilogramo avienos (be kaulų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kukuliams papildomai reiks: 120 g miltų, 60 g smulkiai supjaustytų lašiniukų, 1/4 šaukštelio geriamosios sodos, svogūno galvutė, šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, nepilnas šaukštelis druskos, juodųjų pipirų, truputį šalto vandens...
Receptas. Aviena su pomidorais
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 saujos pomidorų pastos (vyšniniai) 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 kilogramas avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną supjaustyti gabaliukais, svogūną - pusžiedžiais. Sumaišyti mėsą, svogūnus, pomidoriukus, pasūdyti, įberti pipirų, įpilti granatų sulčių, viską gerai išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis šaldytuve.
Receptas. Kazachiškas šašlykas
INGREDIENTAI: 5 gramai česnakų (marinatui) šiek tiek gvazdikėlių (marinatui) šiek tiek juodųjų pipirų (marinatui) šiek tiek kmynų (marinatui) 2 vienetai laurų lapų (marinatui) 10 gramų morkų (marinatui) 5 gramai petražolių (šaknis, marinatui) 10 gramų salierų (marinatui) 150 gramų svogūnų 10 gramų svogūnų (marinatui) 50 gramų acto (3%, marinatui) 100 mililitrų baltojo vyno (sausas, marinatui) 200 gramų marinato šiek tiek drusk...
Receptas. Vaidos šašlykas
INGREDIENTAI: 1 citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 svogūnų šiek tiek druskos 1 avienos (nugarinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą (aviena nugarinė), supjaustyti į gabalus 25-30 gramų. Pabarstyti druska, pipirais, išspausti citrinos sultis ir sudėti tarkuotą citrinos žievę, dėti smulkiai pjaustytus svogūniukus. Viską gerai išmaišyti ir padėti į vėsią vietą 8 valandoms. Verkite ant iešmų, jog nebūtų susigrūdę ir kepkite grilyje vartydami kol gražiai apskrus.
Receptas. Virta aviena su krapais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 5 vienetai krapų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 800 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Aviena dedama į verdantį vandenį su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais ir verdama, kol suminkštėja. Pervirti nereikia, nes mėsa pasidaro neskani. Baigiama virti mėsa pasūdoma.
Receptas. Koldūnai su avienos ir moliūgų įdaru
INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių 420 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų vandens (virintas) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 200 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Užsiminkome tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padedame ją į šalį. Moliūgą nulupame, supjaustome jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. paverdame pasūdytame vandenyje.
Receptas. Šašlykas su konjaku
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų šiek tiek kmynų šiek tiek paprikų (malta) šiek tiek rozmarino šiek tiek svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek acto šiek tiek druskos šiek tiek konjako šiek tiek avienos (ar kitokia mėsa) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti pipirus, druską, rozmariną ir kmynus ir ištrinti jais mėsą. Svogūnus ir kalendrą smulkiai supjaustyti, galima smulkinti blenderyje. Sumaišyti su mėsa.
Receptas. Avienos sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 2 gramai kmynų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas svogūnų 10 gramų taukų (riebalų) 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 40 gramų sparaginių pupelių 180 gramų avienos 2 gramai raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustytą svogūną apkepinti taukuose.
Receptas. Kepta aviena
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 2 vienetai morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 20 gramų taukų (riebalų) 1.5 stiklinės marinato (atskiestas 1:3) šiek tiek druskos 800 gramų avienos (nugarinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
Receptas. Airiški kopūstai
INGREDIENTAI: 250 gramų bulvių šiek tiek kmynų 250 gramų kopūstų (baltieji, gūžiniai) 250 gramų svogūnų 60 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) 250 gramų avienos (gali būti riebi jautiena) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome lašinius nedideliais gabalėliais ir kepame juos įkaitintoje keptuvėje. Supjaustome kopūstus, svogūnus ir avieną. Sluoksniais dedame supjaustytus kopūstus, svogūnus, o ant viršaus mėsos gabalėlius, įberiame druskos ir maltų kmynų.
Receptas. Troškinta aviena su moliūgais
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų šiek tiek mairūnų 0.5 kilogramo moliūgų šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų šiek tiek juodos duonos 1 stiklinė obuolių sulčių šiek tiek druskos 30 gramų sviesto 800 gramų avienos (virta) PARUOŠIMO BŪDAS: Svieste pakepinami svogūnai, miltai, supilamos obuolių sultys, pagardinama druska...
Receptas. Virta aviena su pomidorais
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 2 vienetai morkų 1 vienetas petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 50 gramų taukų (riebalų) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 50 mililitrų sultinio (skystas) 800 gramų avienos (su kaulu) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauta mėsa dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir verdama uždengtame puode.
Receptas. Kersus - avienos troškinys
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja petražolių 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) ((galima naudoti aliejų)) šiek tiek druskos 450 gramų avienos 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus susmulkinti, apkepinti ir sumaišyti su pomidorų pasta. Bulves nuskusti, supjaustyti šiaudeliais, perplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Receptas. Avienos piršteliai
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 2 gramai česnakų 1 vienetas kiaušinių 15 gramų batono šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 120 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Baltą duoną išmirkyti vadenyje, nuspausti. Avieną sumalti stambia mėsmale, sumaišyti su duona, sutrintais česnakais, kiaušiniu, įberti druskos ir cinamono. Iš gautos masės formuoti piršto formos volelius ir apkepti juos aliejuje.
Receptas. Troškinta aviena
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 70 gramų paprikų (konservuotos) 2 vienetai svogūnų 60 gramų žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 60 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos 800 gramų avienos (be kaulų) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauta mėsa supjaustoma gabaliukais, apibarstoma miltais (2 šaukštais), maltais prieskoniais ir apkepama gerai įkaitintuose riebaluose kartu su susmulkintu ...
Receptas. Šašlykai "Žalumynai"
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek čiobrelių 4 valgomieji šaukštai granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų 4 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 2 kilogramai avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite kubeliais, o svogūną griežinėliais.
Receptas. Baklažanai austriškai
INGREDIENTAI: 200 gramų baklažanų šiek tiek juodųjų pipirų 15 gramų ryžių (virti) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 60 gramų avienos (virta) 10 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus perpjauti išilgai per pusę, minkštimą peiliu įpjauti kryžmai. Sudėti į įkaitintą aliejų perpjauta puse į apačią ir pakepinti. Išimti, minkštimą išskobti šaukštu ir supjaustyti.
Receptas. Turkiška avienos sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (išspausta) 0.5 stiklinės ryžių 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė jogurto šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (sriubai) 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa išverdama 1,25L negausiai pasūdyto vandens kartu su nuvalytais ir smulkiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais. Ryžiai perplaunami ir išverdami perkoštame sultinyje.
Receptas. Ragu iš avienos su datulėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų datulių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kmynų šiek tiek migdolų 3 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 200 mililitrų vandens 2/5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 sultinio (kubelis, mėsos) 1 kilogramas avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną apkepinti aliejuje ir svieste. Pakepintą avieną sudėti į puodą troškinimui.
Receptas. Šašlykai gamtoje
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 0.5 vieneto obuolių 200 gramų paprikų 1 vienetas pomidorų pastos 150 gramų svogūnų 1 vienetas kiaušinių 3 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai konjako 1 kilogramas avienos (kiauliena ar jautiena) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite 3 cm dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustykite griežinėliais.
Receptas. Kaukazietiškas šašlykas
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų (maltas) 1 kilogramas avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną supjaustyti kubeliais, pasūdyti, papipirinti, inde sumaišyti su smulkintais svogūnais ir česnaku, apšlakstyti citrinos sultimis, indą pastatyti šaltoje vietoje 8 valandoms. Vėliau mėsos gabalus sumauti ant iešmų ir kepti ant žarijų, orkaitėje ar griliuje.
Receptas. Kazachiškai pagaminta mėsa
INGREDIENTAI: 7 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis petražolių (smulkintos) 250 gramų svogūnų 1 valgomasis šaukštas svogūnų (laiškai, smulkinti) šiek tiek druskos 1250 gramų avienos (ar arkliena) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai papildomai reikės: 320 g kvietinių miltų, kiaušinis, druskos, 1—2 šaukštai vandens.
Receptas. Rozmarininiai avienos pjausniai
INGREDIENTAI: 2 česnakų 3/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (stambiai malti) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta) 2 valgomieji šaukštai rozmarino (švieži, smulkinti) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis druskos 650 gramų avienos (pjausniai su šonkauliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite grilį iki maždaug 180 laipsnių temperatūros. Sudėkite avienos pjausnius į didelį dubenį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Receptas. Guliašas su šparaginėmis pupelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai margarino šiek tiek petražolių 4 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulienos 200 gramų jautienos šiek tiek kvietinių miltų šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių 200 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma 2X2 cm dydžio kubeliais ir apkepinama margarine kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais.
Receptas. Lankašyro pietūs
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 0.5 litro sultinio (mėsos) 3 vienetai avienos (inkstai) 1 kilogramas avienos (sprandinė) 200 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Avienos sprandinė, nuėmus riebalų perteklių, supjaustoma griežinėliais. Bulvės supjaustomos stambiai, o svogūnai — smulkiai. Grybai nuplaunami ir nelupti perpjaunami pusiau.
Receptas. Avienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas druskos 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 valgomasis šaukštas rozmarino Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įtriname avienos šonkaulius česnaku, druska, pipirais ir SANTA MARIA rozmarinu. Užpilame citrinos sultimis ir aliejumi. Išmaišome. Laikome šaldytuve apie 12 valandų. Kepame ant karštų žarijų.
Receptas. Avienos guliašas
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 vienetai morkų 1 vienetas obuolių 1 vienetas paprikų (raudona) 200 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 sauja pupelių 3 vienetai svogūnų (raudoni) šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto šiek tiek prieskonių 500 gramų avienos šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves apkepti, mėsą įtrintą prieskoniais, kubeliais supjaustytą, virti vandeny apie 30 min.
Receptas. Avienos šašlykas
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (smulkintas, džiovintas) šiek tiek čiobrelių (smulkinti, džiovinti) šiek tiek salierų (smulkinti, džiovinti) šiek tiek svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek baltųjų pipirų (malti) šiek tiek avienos šiek tiek raudonėlių (smulkinti, džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustai mėsą maždaug 20 g gabaliukais, barstai prieskonius (baltieji pipirai, čiobreliai, salieras, bazilikas, raudonėlis bei d...
Receptas. Bozbašas - avienos sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek kalendrų (lapeliai (kinza)) 1 valgomasis šaukštas ryžių (skaldyti) 3 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 50 gramų aliejaus ((arba avienos taukai)) šiek tiek šafrano 500 gramų avienos šiek tiek raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauti, supjaustyti 30-40 gramų gabaliukais, apkepinti. Sudėti į puodą, užpilti 10 stiklinių vandens, užvirinti, nugriebti putas, pavirti ant silpnos ugnies 30 minučių.