INGREDIENTAI:
- 250 vienetų alyvuogių
- 0.5 vieneto česnakų (skiltelė)
- 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek kvietinių miltų
- 250 gramų baltojo vyno
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 500 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir truputį pakepinama aliejuje kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais. Sudedamas sugrūstas česnakas, įpilama vyno (mėsa turi būti apsemta), ir viskas patroškinama ant didelės ugnies, kad truputį nugaruotų skysčio. Tuomet supilamas likęs vynas, sukrečiamas pomidorų padažas, suberiami čiobreliai, įmetamas lauro lapelis. Ragu uždengiamas ir troškinamas ant nedidelės ugnies. Prieš paduodant, padažas sutirštinamas miltais, sumaišomas su alyvomis ir 5 min. palaikomas. Ragu paduodamas valgyti pašildytose, česnaku ištrintose lėkštėse.
REKLAMA