Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė. Baklažanų piurė gaminimas: baklažanus apkepti alyvuogių aliejuje ir kai atvės, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Aliejuje, kuriame kepė baklažanai, pakepti smulkiai supjaustytus svogūnus. Tada į juos sudėti baklažanus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir lauro lapus. Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinti per sietelį arba su mikserio pagalba.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas baklažanų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek laurų lapų
300 gramų pomidorų pastos
200 gramų svogūnų
100 gramų alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
750 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė. Baklažanų piurė gaminimas: baklažanus apkepti alyvuogių aliejuje ir kai atvės, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Aliejuje, kuriame kepė baklažanai, pakepti smulkiai supjaustytus svogūnus. Tada į juos sudėti baklažanus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir lauro lapus. Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinti per sietelį arba su mikserio pagalba.