Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama. Po to sudedamas česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai ir įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti bei nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilamos nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas. Skanaus.
Autorius: Arina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas česnakų (skiltelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
2 valgomieji šaukštai migdolų
1.5 stiklinės ryžių
3 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės aliejaus
3 valgomieji šaukštai razinų
500 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama. Po to sudedamas česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai ir įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti bei nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilamos nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas. Skanaus.