INGREDIENTAI:
- šiek tiek kalendrų (lapeliai (kinza))
- 1 valgomasis šaukštas ryžių (skaldyti)
- 3 vienetai svogūnų
- šiek tiek druskos
- 50 gramų aliejaus ((arba avienos taukai))
- šiek tiek šafrano
- 500 gramų avienos
- šiek tiek raudonųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą nuplauti, supjaustyti 30-40 gramų gabaliukais, apkepinti. Sudėti į puodą, užpilti 10 stiklinių vandens, užvirinti, nugriebti putas, pavirti ant silpnos ugnies 30 minučių.
Sudėti smulkiai supjaustytuis svogūnus, perplautus ryžius. Virti apie 15 minučių, suberti pipirus, druską, ant peilio galiuko šafrano, smulkintus kalendros lapelius. Pavirti 10 minučių.
Patiekiant pabarstyti žalumynais.
REKLAMA