• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors gyvenimas kaime suteikia ramybės, sujungia visą šeimą ir leidžia mėgautis tokiomis patirtimis, kurios mieste būtų neįmanomos, be intrigų nepavyksta apsieiti ir čia. O su kokia nauja bėda Vytaras Radzevičius susidurs šįkart, atskleis šio šeštadienio TV3 laida „Vytaro ferma“. 

5

Nors gyvenimas kaime suteikia ramybės, sujungia visą šeimą ir leidžia mėgautis tokiomis patirtimis, kurios mieste būtų neįmanomos, be intrigų nepavyksta apsieiti ir čia. O su kokia nauja bėda Vytaras Radzevičius susidurs šįkart, atskleis šio šeštadienio TV3 laida „Vytaro ferma“. 

REKLAMA

Anot Vytaro, gyvenimas sodyboje vyksta pagal gamtos ir saulės ritmą. „Viskas po truputį rimsta – atsargos suneštos į rūsį, viskas sudėliota. Ateina tokia ramybė, kuri perauga į žiemos miegą“, – pasakos jis, žvelgdamas į savo kasdienybę su šypsena.  

Kaip pastebės V. Radzevičius, kaimas yra nauja vieta, kurioje galima kurti, gyventi ir įgyvendinti didžiausias savo svajones.

„Tiesą sakant, esu tik 110 kilometrų nuo gimtojo Vilniaus, tačiau čia tikrai neatsiduriu jokioje dykumoje ar užmirštame krašte. Atvirkščiai – čia atsiveria puikios galimybės kurti ir gyventi gyvenimą pagal savo taisykles“, – sakys jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Jam pritars ir žmona Laisvė Radzevičienė: „Atvažiuoji čia, išsiauni batus ir kažkaip viskas nurimsta, nutyla. Atrodo, kad ir problemos pasilieka už šito „burbulo“. Jauti, kad pati nurimsti.“ 

REKLAMA

Šią savaitę Vytaras tobulins įgūdžius, kepdamas ruginę duoną – vieną iš tradicinių lietuviškos virtuvės simbolių. „Iškepti duoną nėra paprasta, o ypač ruginę. Man buvo be galo įdomu pradėti šį kelią, kurio dar tikrai nebaigiau – tik padariau pirmus žingsnius“, – pripažins jis.  

Nors pirmieji bandymai Vytarui sukėlė nemažai iššūkių, trečiasis teiks vilčių. „Kepaliukas geras, kvapas – geras, o ir duona jau panaši į duoną! Bet suskilęs kepalas. Dabar reikės mąstyti, kodėl ji sutrūko. Dar kokie 12 kepimų, ir gal tada jau bus visai gražus kepaliukas“, – svarstys Vytaras. 

REKLAMA
REKLAMA

Duonos kepimo procesas – ne tik kulinarinis iššūkis, bet ir būdas perduoti tradicijas ateities kartoms. „Tu dabar viską atsimink, o kai užaugsi, sakysi, kad tavo senelis kepdavo duoną“, – pridurs jis, mokydamas to anūką Skajų. 

Tiesa, ne viskas Vytaro kasdienybėje bus taip paprasta ir harmoninga, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio... Ūkio gyvenime iškils ir netikėtų problemų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra didelė problema su vištomis. Čia turiu galvoje naujas vištas ir senas vištas. Jos niekaip nesusilipdo – senos skriaudžia naujas ir neleidžia joms miegoti vištidėje“, – atvirai pasakos Vytaras.  

Šis konfliktas tarp naujų ir senų vištų taps netikėta ūkio gyvenimo intriga. Anot Vytaro, stebėti šį gamtos „hierarchijos karą“ yra tarsi pasaulio supratimo pamoka. Vištos pešis ne tik dėl vietos ant laktų – jų elgesys atskleis socialinius dėsnius, kuriuos galima palyginti ir su žmonių pasauliu. 

O kokie nuotykiai dar laukia Vytaro fermoje, pamatysite jau netrukus. 

„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10.00 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų