Supjaustyti mėsą 20-25 g gabalais, suverti ant iešmų kartu su svogūnų žiedais (galima suverti ir kitokių daržovių, grybų), gerai pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iškepti šašlykinėje. Patiekti karštus su česnakiniu padažu. Česnakinio padažo gaminimas: česnakų skilteles išspausti. Sudėti smulkintus migdolus ir duonos trupinius, trynius, ir pastoviai maišant, supilti aliejų. Pasūdyti, supilti citrinos sultis, išmaišyti. Palaikyti šaldytuve kelias valandas.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
10 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
20 vienetų migdolų
200 gramų svogūnų
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
4 valgomieji šaukštai juodos duonos (trupiniai)
šiek tiek druskos
200 mililitrų aliejaus
1 kilogramas avienos (ar kitokia mėsa)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyti mėsą 20-25 g gabalais, suverti ant iešmų kartu su svogūnų žiedais (galima suverti ir kitokių daržovių, grybų), gerai pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iškepti šašlykinėje. Patiekti karštus su česnakiniu padažu. Česnakinio padažo gaminimas: česnakų skilteles išspausti. Sudėti smulkintus migdolus ir duonos trupinius, trynius, ir pastoviai maišant, supilti aliejų. Pasūdyti, supilti citrinos sultis, išmaišyti. Palaikyti šaldytuve kelias valandas.