Avienos kumpį išskleisti ant stalo ir gerai įtrinti česnakais, druska bei pipirais. Keptuvėje su sviestu atskirai pakepinti svogūnus ir pievagrybius. Ant išskleisto avienos kumpio sudėti visus su aliejumi sumaišytus susmulkintus žalumynus, svogūnus, pievagrybius ir suvynioti. Suvyniotą avieną apvynioti siūlu, kad kepant nepasileistų ir viršų aptrinti druskos, žalumynų bei aliejaus mišiniu. Vyniotinį sudėti į kepimo „rankovę“ ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimti mėsą iš „rankovės“ ir pakepti dar apie 20 min. Valgyti šiltą. Gero apetito!
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
6 česnakų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių
šiek tiek rozmarino
2 vienetai svogūnų
šiek tiek šalavijų
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
300 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
1 ir 1/5 kilogramo avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avienos kumpį išskleisti ant stalo ir gerai įtrinti česnakais, druska bei pipirais. Keptuvėje su sviestu atskirai pakepinti svogūnus ir pievagrybius. Ant išskleisto avienos kumpio sudėti visus su aliejumi sumaišytus susmulkintus žalumynus, svogūnus, pievagrybius ir suvynioti. Suvyniotą avieną apvynioti siūlu, kad kepant nepasileistų ir viršų aptrinti druskos, žalumynų bei aliejaus mišiniu. Vyniotinį sudėti į kepimo „rankovę“ ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimti mėsą iš „rankovės“ ir pakepti dar apie 20 min. Valgyti šiltą. Gero apetito!