Užsiminkome tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padedame ją į šalį. Moliūgą nulupame, supjaustome jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. paverdame pasūdytame vandenyje. Tuomet nukošiame moliūgą ir paliekame šiek tiek pravėsti. Svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su sviestu. Koldūnų įdarui sumaišome moliūgą, svogūną, avienos faršą ir viską pasūdome. Galiausiai iškočiojame tešlą, supjaustome ją norimo dydžio kvadratėliais ir suvyniojame į juos pasigamintą įdarą. Dedame koldūnus į užvirusį pasūdytą vandenį ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Patiekiame su tarkuotu sūriu, grietine ar kitokiu, Jūsų pamėgtu padažu. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
300 gramų moliūgų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
420 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (virintas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
200 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užsiminkome tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padedame ją į šalį. Moliūgą nulupame, supjaustome jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. paverdame pasūdytame vandenyje. Tuomet nukošiame moliūgą ir paliekame šiek tiek pravėsti. Svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su sviestu. Koldūnų įdarui sumaišome moliūgą, svogūną, avienos faršą ir viską pasūdome. Galiausiai iškočiojame tešlą, supjaustome ją norimo dydžio kvadratėliais ir suvyniojame į juos pasigamintą įdarą. Dedame koldūnus į užvirusį pasūdytą vandenį ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Patiekiame su tarkuotu sūriu, grietine ar kitokiu, Jūsų pamėgtu padažu. Skanaus.