INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek laurų lapų
- šiek tiek mairūnų
- 0.5 kilogramo moliūgų
- šiek tiek petražolių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek juodos duonos
- 1 stiklinė obuolių sulčių
- šiek tiek druskos
- 30 gramų sviesto
- 800 gramų avienos (virta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svieste pakepinami svogūnai, miltai, supilamos obuolių sultys, pagardinama druska bei cukrumi (cukraus pagal skonį). I karštą padažą sudedama nedideliais gabaliukais supjaustyta virta aviena, ant jos uždedami apvirti moliūgo gabalėliai ir uždengus dar kiek patroškinama.
Troškinys sukrečiamas į pašildytą pusdubenį ir apibarstomas susmulkintais petražolių ir krapų lapeliais (žiemą — sukapotais raugintais ar marinuotais agurkais). Valgoma su juoda duona.
REKLAMA