Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio ir 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių arba griliuje. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais. Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais. Skanaus.
Autorius: Svetlana
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek česnakų
5 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulės lašinių
0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti)
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
800 gramų avienos (be kaulų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio ir 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių arba griliuje. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais. Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais. Skanaus.