Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinant česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. Viską susukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
3 vienetai agurkų
5 česnakų
300 gramų kopūstų
3 vienetai pomidorų pastos
200 gramų majonezo
200 gramų majonezo (su krapais)
450 gramų marinuotų agurkų (kornišonai)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (salotoms)
šiek tiek prieskonių (turkiški, mėsai)
800 gramų avienos (ar veršiena gabaliukais)
1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo
6 vienetai lavašo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsytę pamarinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam apie 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min. įjungiant grilį pabaigai.
Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorus ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, pagardinkit salotų prieskoniais.
Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinant česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. Viską susukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek.