INGREDIENTAI:
- 0.5 citrinų
- 1 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 valgomieji šaukštai ryžių (ilgagrūdžiai)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 50 gramų džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 4 stiklinės sultinio (vištienos)
- 1 vienetas cukinijos (vidutinė)
- 450 gramų avienos (malta)
- 0.5 valgomojo šaukšto raudonėlių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suminkyti avieną, kiaušinį, sutrintą česnaką, džiūvėsėlius, 1 šaukštelį druskos ir truputį juodųjų pipirų. Padaryti apvalius kukulius.
Katile įkaitinti aliejų, sudėti kukulius ir apkepinti. Pridėti susmulkintą svogūną, sutrintus raudonėlius, užpilti sultiniu ir suberti ryžius.
Užvirinti, sumažinti ugnį, uždengti ir virti apie 25 minutes, kol suminkštės ryžiai. Sudėti nuluptą ir kubeliais susmulkintą cukiniją, nukelti dangtelį. Pavirinti 4-6 minutes, kol cukinija suminkštės. Įberti pagal skonį druskos ir smulkius citrinos gabalėlius.
REKLAMA