INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 2 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 3 valgomieji šaukštai migdolų
- šiek tiek petražolių
- 2 stiklinės ryžių
- 4 vienetai svogūnų
- 1.5 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 1/3 stiklinės aliejaus
- šiek tiek sultinio (skystas)
- 4 valgomieji šaukštai razinų
- 800 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa supjaustoma kubeliais, apkepinama, sudedamas sutrintas česnakas, suberiami stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama truputį vandens ir troškinama. Prieš baigiant troškinti, suberiami nuplauti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, įdedama pomidorų padažo, suberiami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas ir kaitinamas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi likti birūs.
Prie ištroškintos mėsos suberiamos nuplautos ir nusausintos razinos, sukapoti riešutai ir smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su patiekalu kurį laiką palaikomas šiltai (suvyniotas ar orkaitėje).
Tiekiamas karštas, pašildytame inde.
REKLAMA