baltas vynas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „baltas vynas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „baltas vynas“.
Receptas. Višta su grybais ir džiovintais vaisiais
INGREDIENTAI: 12 vienetų abrikosų (džiovinti) šiek tiek cinamono 12 vienetų figų (džiovintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės krapų (smulkinti) šiek tiek muskato 1 stiklinė ryžių 6 vienetai slyvų (džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo vištiena 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą ger...
Receptas. Duona su kumpiu ir sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 4 vienetai kiaušinių 220 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus 5 gramai mielių (sausos) 200 gramų sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus išsijoti ir suberti į dubenį kartu su mielėmis, druska ir pipirais. Išmaišyti. Tada po vieną įmušti kiaušinius.
Receptas. Avokadų užkanda su salotų lapais
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų (didysis) 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 10 gramų salotų 1 vienetas svogūnų (raudonasis) 2 vienetai vištos filė 0.5 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės 0.5 valgomojo šaukšto kajeno pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė užpilti vynu, trupučiu citrinos sulčių, įberti cukraus, juodųjų pipirų, pa...
Receptas. Vištiena šampano padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek svogūnų (laiškai) 500 gramų vištiena 10 gramų kvietinių miltų (padažui) 30 gramų alyvuogių aliejaus 30 mililitrų baltojo vyno (padažui, pusiau sausas) 50 mililitrų pieno (padažui) 100 gramų pievagrybių (padažui) 20 mililitrų grietinėlės (padažui, 30%) šiek tiek druskos 40 gramų sviesto (padažui) 200 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti padažą: grybus supjausty...
Receptas. Labai skanus kalakutienos šašlykas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kalakutienos krūtinėlių Marinatui: 3 vienetai citrinų 100 mililitrų baltojo vyno 2 skiltelės česnakų 5 vienetai laurų lapų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakutieną pjaustykite stambokais kubeliais.
Receptas. Kepenys braziliškai
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas svogūnų 130 gramų veršienos (kepenys) 60 mililitrų baltojo vyno šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Riekelėmis supjaustytas kepenis užpilti marinatu, pagamintu iš sutarkuoto svogūno, sutrintų lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos, vyno ir išspaustų pusės citrinos sulčių. Parą palaikyti.
Receptas. Svogūnų sriuba su skrebučiais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 700 gramų svogūnų 6 vienetai batono (riekelės) 300 mililitrų baltojo vyno 200 gramų sūris šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 ir 1/5 litro sultinio šiek tiek žalumynų Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite svogūną, česnaką. Viską sumaišykite su prieskoniais.
Receptas. Kiniški Naujųjų Metų koldūnai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 12 vienetų svogūnų (susmulkinti) 400 gramų kiaulės faršo 600 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 400 mililitrų vandens 25 gramai krevečių be kevalo (džiovintos) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (riešutų) 900 gramų kininių kopūstų (smulkintas) 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą reikėtų gaminti iš 600 gramų baltųjų miltų...
Receptas. Kokteilis „Clericot“
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas kriaušių 1 vienetas mandarinų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 750 mililitrų baltojo vyno 100 mililitrų vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Triple sec arba Cointreau) 1 sauja braškių 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite.
Receptas. Keptas visas triušis su pomidorų padažu
INGREDIENTAI: 120 gramų morkų 120 gramų svogūnų 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) 1500 gramų triušienos (triušis) 60 gramų saulėgrąžų aliejaus 50 gramų baltojo vyno (sausas) 10 gramų druskos (su prieskoniais) PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui: Svogūnai – 100g, Česnakai – 10g, Sviestas – 10g, Saulėgrąžų aliejus – 10g, Konservuoti pomidorai be odelių – 800g, Pomidorų padažas – 20g, Druska – 10g, Malti juodieji pipirai –0,5g, Džiovinti raudonėliai – 1g. Triušį įtr...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Makaronai su krevetėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 4 česnakų 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1/4 stiklinės baltojo vyno 450 gramų makaronų (virti) 450 gramų krevečių be kevalo 1 valgomasis šaukštas sviesto 1/3 arbatinio šaukštelio čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Pridėkite raudonųjų čili pipirų, susmulkintą česnaką ir pakepinkite apie 1 minutę.
Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai
INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių 0.5 arbatinio šaukštelio česnakų (granulės) 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti, smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 stiklinė žirnių (šaldyti) 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 3/4 stiklinės pievagrybių (smulkinti) 1.5 stiklinės grietinėlės 6 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai) šiek tiek aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio vorče...
Receptas. Kiauliena su slyvomis ir grietinėlės padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapai) 150 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 600 gramų kiaulės prandinės 0.5 stiklinės baltojo vyno 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio (kiaulienos ar jautienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome gabaliukais ir apibarstome prieskoniais. Ištirpiname gilioje keptuvėje ar puodelyje sviestą ir pakepiname svogūnus.
Receptas. Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 mililitrų baltojo vyno 300 gramų pievagrybių 60 mililitrų grietinėlės (riebi) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 30 gramų sviesto šiek tiek prieskonių (vištienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti ir šiek tiek pamušti.
Receptas. Kepinti pievagrybiai su kaparėliais
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių (kapotos) šiek tiek baltojo vyno (sausas) 220 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (nesūdytas) šiek tiek čili pipirų (dribsniai) 3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Receptas. Grybų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno 50 gramų pieno 75 gramai sviesto 300 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Švieži, išvirti, su prieskoniais arba rauginti grybai susmulkinami, pridedama tarkuoto sūrio ir pakepinama įkaitintame svieste. Kiek pakepus, supilamas vynas, įberiama pipirų, gerai išmaišoma ir atvėsinama. Skanaus.
Receptas. Veršiena šveicariškai pagal Sandrą
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 600 gramų veršienos 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) 200 gramų grietinėlės 300 gramų raudonikių (ar pievagrybiai) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, pasūdykite ir papipirinkite. Svogūną ir grybus supjaustykite. Miltus pakepinkite svieste. Veršieną paskrudinkite karštame aliejuje ir išgriebkite.
Receptas. Menkė, troškinta grietinėlėje
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų šiek tiek petražolių 50 gramų salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 1 vienetas menkių (neišdarinėta) 180 mililitrų baltojo vyno (sausas) 200 mililitrų vandens 200 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Menkę išdarinėti, sup...
Receptas. Milano rizotas (risotas)
INGREDIENTAI: 2 česnakų 300 gramų ryžių (arborio arba carnarolio) 70 gramų svogūnų 30 gramų alyvuogių aliejaus 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) 60 gramų pieno (Parmigiano reggiano) 700 mililitrų sultinio (vištienos) šiek tiek šafrano (ant peilio galo) PARUOŠIMO BŪDAS: (Iš tiesų rizotas, džambalaja, plovas (pilavas), šavlė yra košės, tačiau kodėl rizotą (itališkai Risotto) kalbininkai privertė vadinti daugiaryžiu, matyt sužinosime tik tada, kai bus...
Receptas. Veršienos kepenys braziliškai
INGREDIENTAI: 150 gramų bananų 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų 1 vienetas laurų lapų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 300 gramų veršienos (kepenys) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenis supjaustyti plonais gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Receptas. Skumbrė pievagrybių padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių (smulkintos) 1 vienetas kiaušinių (trynys) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 vienetai skumbrių 50 mililitrų baltojo vyno 150 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 2 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
Receptas. Lino šašlykai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kalendrų šiek tiek laurų lapų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabaliukais. Užpilti vyno, berti prieskonius, rankomis išminkyti ir palaikyti per nakt. Kepti grilyje. Skanaus.
Receptas. Spageti su moliuskais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (sausas) 1 stiklinė petražolių (smulkintos) 10 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų spagečių 4 valgomieji šaukštai grietinėlės 500 gramų jūros gėrybių (moliuskai) PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakų prieskonius sumaišyti su aliejumi. Pomidoriukus perpjauti per pusę ir pavolioti aliejaus mišinyje.
Receptas. Krevetės su bazilikais ir sojos pupelėmis
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės bazilikų (smulkintas) 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų) 3 stiklinės pupelių (sojos) 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (ryžių) 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 500 gramų krevečių be kevalo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis) 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite su ryžių vynu sojos padažą, baltuosius pipirus ir kukurūzų krakmolą.
Receptas. Risotto su vytinta dešra
INGREDIENTAI: 200 gramų paprikų 300 gramų ryžių (Arborio) 150 gramų svogūnų 150 mililitrų baltojo vyno (sausas) 100 gramų dešros (vytinta Biovela) 100 gramų pieno (Parmezanas) 4 valgomieji šaukštai sviesto 200 mililitrų sultinio (vištienos) šiek tiek prieskonių 100 gramų kumpio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinkite smulkintą svogūną ant sviesto 4-5 min. Po to sudėkite ryžius ir pakepinkite dar 1 min.
Receptas. Svarainių kompotas "Aiva"
INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 240 gramų svarainių 5 valgomieji šaukštai baltojo vyno (vynuogių) 3 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklytes, sudėti į indą ir užlieti vandeniu, kad apsemtų vaisius, ir pavirti. Truputėlį pavirus, suberti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol svarainiai suminkštės. Į kompotą įberti šiek tiek citrinos žievelės, supilti vyną.
Receptas. Argentinietiškas vištienos troškinys su lauro lapeliais
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai kukurūzų (burbuolės) 0.5 stiklinės miežių 350 gramų moliūgų 3 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 2 vienetai pastarnokų 3 vienetai svogūnų 3/4 stiklinės žirnių (šaldyti) 2 vienetai vištiena 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų 0.5 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šie...
Receptas. Lydekos kukuliai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 1 kilogramas lydekų 250 mililitrų baltojo vyno 500 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami.
Receptas. Dilgėlių risotto
INGREDIENTAI: 300 gramų dilgėlių (jaunos) 350 gramų ryžių (risotto) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 5 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 200 mililitrų grietinėlės 40 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 25 gramai sviesto 1.5 litro sultinio (daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti.
Receptas. Goong Bao vištiena
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas, kuriuo ko gero teko visiems ragauti restoranuose. Jis dar vadinamas Kung Pao. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno ir Chingkiang acto - tai padarys patiekalą dar unikalesniu. Nors ir patiekale naudojami čili pipirai, patiekalas nėra labai aštrus. Tačiau, jei norisi dar daugiau aštrumo, siūlau dėti daugiau čili pipirų ar net maltos aitriosios paprikos.
Receptas. Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai kapario (papuošimui) šiek tiek muskato 1.5 arbatinio šaukštelio paprikų (aitrioji, dribsniai) 0.5 vieneto pastarnokų (papuošimui) 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 125 mililitrai baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 500 mililitrų sultinio (daržovių) 250 gramų žuvies (filė (gali būti gabalėlis menkės, saidos ir pan.
Receptas. Vynuogių pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė) 140 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 stiklinės vyniuogių 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės baltojo vyno 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 85 gramai sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Apibarstymui: 28 g sviesto (2 šaukštai) 1 šaukštas rudojo cukraus Sausus ingredien...
Receptas. Avienos ragu
INGREDIENTAI: 250 vienetų alyvuogių 0.5 vieneto česnakų (skiltelė) 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek kvietinių miltų 250 gramų baltojo vyno 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir truputį pakepinama alie...
Receptas. Vengriškos bulvių salotos
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtos) šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė lazdyno reišutų 500 gramų obuolių 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 valgomasis šaukštas acto 0.5 stiklinės baltojo vyno 100 gramų majonezo šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti obuoliai ir bulvės supjaustomi kubiukais, riešutai ir kiaušinio baltymai smulkiai sukapojami.
Receptas. Vištų kulšelės pupelių padaže
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų 400 gramų pomidorų pastos (savo sultyse, be odelių) 400 gramų pupelių (konservuotos pomidorų padaže) 1 vienetas rozmarino 1 vienetas salierų (stiebas) 1 vienetas svogūnų 150 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 6 vienetai vištienos kulšelių PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitintame ...
Receptas. Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų ((marinatui)) 1 česnakų (laiškiniai, žali, pundelis (marinatui)) šiek tiek juodųjų pipirų ((marinatui)) 1 arbatinis šaukštelis laurų lapų (malti (marinatui)) 1 vienetas rozmarino (žali, šakelė (marinatui)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai (marinatui)) 2.5 kilogramo kiaulės prandinės 70 gramų baltojo vyno (sausas (marinatui)) 200 gramų majonezo ((marinatui)) 2 valgomieji šaukštai druskos ((marinatui)) š...
Receptas. Asturiškai pagaminta žuvis
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek gvazdikėlių (malti) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 500 gramų menkių 100 mililitrų baltojo vyno 1 sauja pievagrybių 1 valgomasis šaukštas juodojo šokolado (tarkuotas) šiek tiek druskos 80 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto.
Receptas. Farširuoti artišokai
INGREDIENTAI: 4 vienetai artišokų 2 vienetai citrinų 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės kedro riešutų 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta) 1 stiklinė batono (trupiniai) 2 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos 3 vienetai ančiuvių 2 valgomieji šaukštai mėtų 1 stiklinė sūris (parmezano) PARUOŠIMO BŪDAS: Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu.
Receptas. Kepti obuoliai su uogiene ir razinomis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 4 vienetai obuolių 4 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 50 gramų razinų 50 gramų riešutų (lazdynų) 4 arbatiniai šaukšteliai uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolių viršūnėlę nupjauti, išskobti vidų. Sumaišyti susmulkintus riešutus su uogiene, razinomis ir įdaryti šia mase obuolius. Sudėti obuolius ant grilio padėklo, aplieti citrinos sultimis, vynu ir kepti 15-20 min.
Receptas. Prancūziška sriubytė
INGREDIENTAI: 5 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (litre) 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno 500 mililitrų vandens 4 valgomieji šaukštai sviesto (litre) 1 vienetas sultinio (knorr buljonete (vištienos)) 100 gramų duonos (skrudinta su sūriu) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apkepkite svogūnus, tada dėkite du šaukštus miltų ir supilkite vyną. Viską kepinti, kol skystis išgaruos.
Receptas. Grilyje kepti sparneliai
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 valgomieji šaukštai medaus 500 gramų vištienos sparnelių 3 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 4 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Česnaką susmulkiname ir sumaišome su druska ir pipirais. Prieskonių mišiniu įtriname sparnelius. Sojos padažą sumaišome su vynu, aliejumi ir medumi.
Receptas. Graikiška žuvies filė
INGREDIENTAI: 250 gramų agurkų 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 250 gramų pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 100 gramų baltojo vyno šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų žuvies (filė) 2 valgomieji šaukštai žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma.
Receptas. Šafraniniai ryžiai
INGREDIENTAI: 1 česnakų 360 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 100 mililitrų baltojo vyno 4 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės 2 valgomieji šaukštai aliejaus 600 mililitrų sultinio šiek tiek šafrano 120 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, maišant pakepinti, kol suminkštės, bet neparus. Suberti nevirtus ryžius, maišant pakepinti, kol jie taps permatomi.
Receptas. Marinuoti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 2 česnakų (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai medaus (padažui) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 300 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (padažui) 2 valgomieji šaukštai aliejaus (padažui) 2 valgomieji šaukštai kečupo (padažui) 2 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (padažui) šiek tiek prieskonių (šonkauliukams su medumi) Paruošimo laikas: Apie 5 min...
Receptas. Kalėdinė balta sangrija
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas cinamono (lazdelė) 1 vienetas citrinų šiek tiek cukraus 1.5 litro baltojo vyno 125 mililitrai vandens šiek tiek ledukų 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 375 mililitrai sulčių (apelsinų, šviežios) 80 mililitrų sulčių (citrinų, šviežios) 2 valgomieji šaukštai sulčių (laimo, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite į puodą vandenį, cukrų, vanilinį cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir užkaiskite...
Receptas. Kepenėlių troškinys
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 1 vienetas česnakų (skiltelė) 4 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek kmynų 2 vienetai petražolių (šakelės) 1 vienetas svogūnų 400 gramų vištienos kepenėlių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 100 gramų baltojo vyno 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais.
Receptas. Kepta kiaulienos nugarinė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai garstyčių 400 mililitrų baltojo vyno (sausas) 2 kilogramai kiaulės nugarinės 100 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą marinuojame marinate apie pusę dienos. Marinato gaminimas: į vyną supilame aliejų, citrinos sultis, sudedame garstyčias ir medų. Išmaišome ir supilame ant mėsos. Kai mėsa išsimarinuoja, kepame orkaitėje (180-200 laipsnių pagal Celsijų, apie 45 minutes) arba grilyje.
Receptas. Kiniška soja vyno ir paprikų padaže
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek česnakų 2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų) 1 vienetas paprikų šiek tiek sojos (paplotėliai, pakuotė) 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė baltojo vyno (pusiau sausas) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis) šiek tiek aliejaus (kepimui) 0.5 stiklinės sultinio (vištienos) 2 valgomieji šaukštai austrių padažo šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Sojos paplotėlius užpilk...
Receptas. Rūgštus kabesas
INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šonkaulių 1 stiklinė baltojo vyno 750 gramų raugintų kopūstų 4 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Krienų padažui papildomai reikės: 1,5 šaukšto aliejaus, 2—3 nepilni šaukštai miltų, 0,5L vandens arba sultinio, 2—3 šaukštai tarkuotų krienų, 2—3 šaukštai grietinėlės, druskos. Mėsa užpilama trupučiu vandens ir verdama, kol pusiau suminkštėja.
Receptas. Grybai grietinės ir vyno padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų (malta) 100 gramų batono 10 gramų baltojo vyno šiek tiek druskos 10 gramų sviesto 30 gramų grietinės 125 gramai grybų (baltieji, šviežūs) 20 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpintame svieste pakepinkite grybus 15 minučių. Tada įpilkite vyno ir dar patroškinkite ant didelio karščio 2 minutes.