INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- šiek tiek gvazdikėlių (malti)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 500 gramų menkių
- 100 mililitrų baltojo vyno
- 1 sauja pievagrybių
- 1 valgomasis šaukštas juodojo šokolado (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto. Suberiami miltai, viskas dar pakepinama, po to įpilama 250 ml vandens. Padažas gerai išmaišomas, kad nebūtų gumuliukų. Dabar į jį supilamas vynas, suberiamas šokoladas, gvazdikėliai, cinamonas, druska ir pipirai. Ugniai atsparaus stiklo plokščias dubuo ištepamas aliejumi ir pastatomas ant viryklės krašto arba ant labai mažos ugnies. Į jį sudedama porcijomis supjaustyta žuvis, supilamas padažas. Troškinama ant visai mažos ugnies. Grybai nuvalomi, smulkiai supjaustomi, patroškinami likusiame svieste ir 10 min. prieš valgį patiekiant sudedami į dubenį su žuvimi. Prie žuvies paduodama ryžių košė.
REKLAMA