Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti. Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų. Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę. Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti. Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus. Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min. Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.
Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti. Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų. Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę. Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti. Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus. Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min. Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.