Sumaišykite su ryžių vynu sojos padažą, baltuosius pipirus ir kukurūzų krakmolą. Į gautą masę sudėkite krevetes ir leiskite joms pasimarinuoti šaldytuve apie 20-30 min.. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite pupeles, pabarstykite druska ir pakepinkite apie 1 min. Tuomet sudėkite krevetes su marinatu ir maišant pakepinkite apie 30 min. Po 30 min. uždenkite keptuvę ir pakepinkite krevetes dar apie 2 min. Nukėlus keptuvę nuo ugnies sudėkite bazilikus, paskaninkite druska, viską gerai išmaišykite ir mėgaukitės. Patiekite su virtais ryžiais. Gaunasi maždaug 4 porcijos. Skanaus.
Autorius: Akvilė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės bazilikų (smulkintas)
2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
3 stiklinės pupelių (sojos)
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (ryžių)
1 valgomasis šaukštas sojos padažo
500 gramų krevečių be kevalo
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis)
1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite su ryžių vynu sojos padažą, baltuosius pipirus ir kukurūzų krakmolą. Į gautą masę sudėkite krevetes ir leiskite joms pasimarinuoti šaldytuve apie 20-30 min.. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite pupeles, pabarstykite druska ir pakepinkite apie 1 min. Tuomet sudėkite krevetes su marinatu ir maišant pakepinkite apie 30 min. Po 30 min. uždenkite keptuvę ir pakepinkite krevetes dar apie 2 min. Nukėlus keptuvę nuo ugnies sudėkite bazilikus, paskaninkite druska, viską gerai išmaišykite ir mėgaukitės. Patiekite su virtais ryžiais. Gaunasi maždaug 4 porcijos. Skanaus.