• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  avinžirnių ir saldaus pieno varškės sūrio troškinį su špinatais. Vegatariško maisto gerbėjai liks sužavėti šiuo tobulu deriniu.

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  avinžirnių ir saldaus pieno varškės sūrio troškinį su špinatais. Vegatariško maisto gerbėjai liks sužavėti šiuo tobulu deriniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Troškiniui reikės:

  • 400 ml konservuotų avinžirnių
  • 1 vnt. saldaus pieno varškės sūrio
  • 2 x 400 ml smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 1/2 česnako galvutės
  • 1/2 nedidelio sviestinio moliūgo
  • 200 g špinatų
  • 2 v. š. kario prieskonių mišinio
  • 1 v. š. saldžiosios paprikos prieskonių
  • 3-4 v. š. medaus arba klevų sirupo
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • Druskos pagal skonį
  • Basmati ryžių patiekimui
  • 5-6 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui  reikės:

REKLAMA
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 1 ryšulėlis krapų
  • Žiupsnelis druskos
  • 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustyti krapus, visus padažo ingredientus sumaišyti ir palikti šaldytuve.
  2. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Kubeliais supjaustyti moliūgą ir varškės sūrį.
  3. Nukošti avinžirnius.
  4. Vidutinio dydžio puode įkaitinti aliejų, jame pakepinti svogūnus ir česnaką, kol suminkštės.
  5. Įmaišyti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
  6. Sudėti moliūgą, avinžirnius, pomidorų tyrę, įpilti šiek tiek vandens.
  7. Uždengti ir palikti troškintis apie 30 min.
  8. Įmaišyti medų arba klevų sirupą, supilti grietinėlę, pasūdyti pagal skonį.
  9. Troškinti neuždengtą dar 10-15 min., kol visos daržovės visiškai suminkštės, o troškinys sutirštės.
  10. Pačioje pabaigoje įmaišyti špinatus ir dar kelias minutes pakaitinti.
  11. Basmati ryžius plauti po tekančiu šaltu vandeniu arba dubenyje, kol vanduo tampa skaidrus. Tai gali užtrukti ne vieną ir net ne penkis plovimus. Kol bėga drumstas vanduo, tol plauname.
  12. Išvirti ryžius pagal instrukciją ant pakelio.
  13. Patiekti su virtais basmati ryžiais ir jogurto-krapų padažu.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų