Į sviesto masę dėti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant tešlą. Supilti aliejų, suberti vanilę ir citrinos žievelę. Viską maišyti apie 2 minutes.
Tada berti ketvirtadalį miltų mišinio, išmaišyti, įpilti trečdalį vyno ir vėl gerai išmaišyti. Taip suberti ir supilti miltus su vynu dalimis, kiekvieną kartą gerai išmaišant iki vientisos masės.
Kepimo formą (23 cm) išklojame kepimo popieriumi. Į paruoštą formą supilame tešlą. Ant viršaus sudedame vynuoges, kurios prieš tai apibarstomos miltais.
Pyragą kepame 190 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Apibarstome sviesto ir rudojo cukraus mišiniu ir dar kepame 15 minučių
Iškepusį pyragą paliekame atvėsti 10 minučių, o tada išimame iš kepimo formos.
Skanaus.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
140 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 stiklinės vyniuogių
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės baltojo vyno
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
85 gramai sviesto
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apibarstymui: 28 g sviesto (2 šaukštai) 1 šaukštas rudojo cukraus
Į sviesto masę dėti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant tešlą. Supilti aliejų, suberti vanilę ir citrinos žievelę. Viską maišyti apie 2 minutes.
Tada berti ketvirtadalį miltų mišinio, išmaišyti, įpilti trečdalį vyno ir vėl gerai išmaišyti. Taip suberti ir supilti miltus su vynu dalimis, kiekvieną kartą gerai išmaišant iki vientisos masės.
Kepimo formą (23 cm) išklojame kepimo popieriumi. Į paruoštą formą supilame tešlą. Ant viršaus sudedame vynuoges, kurios prieš tai apibarstomos miltais.
Pyragą kepame 190 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Apibarstome sviesto ir rudojo cukraus mišiniu ir dar kepame 15 minučių
Iškepusį pyragą paliekame atvėsti 10 minučių, o tada išimame iš kepimo formos.