INGREDIENTAI:
- 300 gramų dilgėlių (jaunos)
- 350 gramų ryžių (risotto)
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 5 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas)
- 200 mililitrų grietinėlės
- 40 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
- 25 gramai sviesto
- 1.5 litro sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti. Suberti ryžius, maišant pakepti, kol pasidengs riebalais. Supilti vyną ir pakepti kol išgarus. Tada po truputį įpilti sultinio ir kepti maišant, kol ryžiai jį absorbuos, tada vėl truputį sultinio ir vėl maišyti, taip kartoti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, pakaitinti kol ryžiai suminkštės, nukelti nuo ugnies, įmaišyti sūrį ir palikti dvi minutes pastovėti prieš tiekiant.
Autorius: http://forelle.blogas.lt