Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas, kuriuo ko gero teko visiems ragauti restoranuose. Jis dar vadinamas Kung Pao. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno ir Chingkiang acto - tai padarys patiekalą dar unikalesniu. Nors ir patiekale naudojami čili pipirai, patiekalas nėra labai aštrus. Tačiau, jei norisi dar daugiau aštrumo, siūlau dėti daugiau čili pipirų ar net maltos aitriosios paprikos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 340 gramų vištos filė
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 2 vienetai aitriųjų paprikų (apytikriai, pagal skonį)
- 4 skiltelės česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 3/4 stiklinės žemės riešutų
- Marinatui:
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus)
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
- 1 valgomasis šaukštas baltojo sauso vyno
- 1 žiupsnelis druskos
- Padažui:
- 2 arbatiniai šaukšteliai balzaminis actas
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno
- 2 arbatiniai šaukšteliai šviesusis sojų padažas
- 0.5 arbatinio šaukštelio krakmolo
- 1/4 stiklinės vandens
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su marinatui skirtais ingredientais: 2 v.š. sojų padažo, 2 v.š. krakmolo, 1 v.š. vyno ir druska. Atidėti.
- Sumaišyti padažui skirtus ingredientus: 2 a.š. balzaminio acto, 1 a.š. medaus, 1 a.š. vyno, 2 a.š. sojų padažo, 0,5 a.š. krakmolo, 1/4 stiklinės vandens) ir maišyti, kol krakmolas ištirps.
- Dėti vištieną ir smulkintas aitriąsias paprikas į keptuvėje įkaitintą aliejų ir gerai apkepti. Tuomet sudėti smulkintą česnaką ir riešutus. Supilti visą padažą ir kepti, kol pradės burbuliuoti.
- Patiekti su ryžiais.
REKLAMA