400 gramų pomidorų pastos (savo sultyse, be odelių)
400 gramų pupelių (konservuotos pomidorų padaže)
1 vienetas rozmarino
1 vienetas salierų (stiebas)
1 vienetas svogūnų
150 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
6 vienetai vištienos kulšelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai supjaustytą salierą (apie 8 min). Tada sudėti supjaustytą kumpį ir dar, maišant, pakepinti 5 min. Kulšeles pakepinti aliejuje, apie 4 min. iš abiejų pusių. Pasūdyti. Supilti vyną. Padidinti ugnį ir troškinti, kol vynas išgaruos. Tada sudėti pomidorus, cukrų, rozmariną ir laurą, įpilti 100 ml šalto vandens, sumaišyti ir užvirinti. Kai užvirs, sudėti anksčiau troškintas daržoves su kumpiu, sudėti pupeles ir sumaišyti. Patroškinti, uždengus, 10 min.
Autorius: Lauryna
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 česnakų
1 vienetas laurų lapų
400 gramų pomidorų pastos (savo sultyse, be odelių)
400 gramų pupelių (konservuotos pomidorų padaže)
1 vienetas rozmarino
1 vienetas salierų (stiebas)
1 vienetas svogūnų
150 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
6 vienetai vištienos kulšelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai supjaustytą salierą (apie 8 min). Tada sudėti supjaustytą kumpį ir dar, maišant, pakepinti 5 min. Kulšeles pakepinti aliejuje, apie 4 min. iš abiejų pusių. Pasūdyti. Supilti vyną. Padidinti ugnį ir troškinti, kol vynas išgaruos. Tada sudėti pomidorus, cukrų, rozmariną ir laurą, įpilti 100 ml šalto vandens, sumaišyti ir užvirinti. Kai užvirs, sudėti anksčiau troškintas daržoves su kumpiu, sudėti pupeles ir sumaišyti. Patroškinti, uždengus, 10 min.