Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti ir šiek tiek pamušti. Visu gabalėlius įtrinti pipirais, vištienos prieskoniais, išspaustu česnaku ir palaikyti, kad prieskoniai įsigertų. Kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai. Grybus supjaustyti griežinėliais griežinėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, įpilti 60 ml vandens, patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti. Tiekti vištieną užpilus grybų padažu. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
4 vienetai vištos filė
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
100 mililitrų baltojo vyno
300 gramų pievagrybių
60 mililitrų grietinėlės (riebi)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
30 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (vištienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti ir šiek tiek pamušti. Visu gabalėlius įtrinti pipirais, vištienos prieskoniais, išspaustu česnaku ir palaikyti, kad prieskoniai įsigertų. Kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai. Grybus supjaustyti griežinėliais griežinėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, įpilti 60 ml vandens, patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti. Tiekti vištieną užpilus grybų padažu. Skanaus!