PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą supjaustyti.
Kadagių uogas ir garstyčių grūdelius susmulkinti smulkintuvu ir suberti į vyną.
Į vyno masę taip pat suberti druską, pipirus, lapelius, smulkintus laiškinius česnakus ir rozmarinus. Tyrę gerai išsukti ir suversti į mėsą, išmaišyti. Taip užmarinuotą mėsą palaikyti 2 - 6 val., geriausia vis pamaišant.
Suversti majonezą ir vėl išmaišyti. Palaikyti per naktį vėsiai.
Iškepti laužo dūmuose. Mes šiuos pikantiško skonio, laukų, miško aromato kupinus šašlykus valgėme su ryžiais ir Vilniaus "Pikantišku'' majonezu.
Vyną galima pakeisti citrinos sultimis. Keičiant prieskonių santykį, šašlykų skonis gaunasi vis kitoks. Geriausia naudoti 5 rūšių pipirus (nesvarbu kokius), tačiau tikrai nieko nenutiks jei panaudosite bent 3 pipirų rūšis :).