Kepenis supjaustyti plonais gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Užpilti vynu, vienos citrinos sultimis, sudėti žiedais supjaustytus svogūnus ir marinuoti 8 val. Tada kepenis apkepinti aliejuje, supilti marinatą, įdėti laurą ir patroškinti 4 min. Prieš troškinimo pabaigą sudėti griežinėliais supjaustytą bananą, apšlakstyti citrinos sultimis ir patiekti su žalumynais. Garnyrui tinka ryžiai.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
150 gramų bananų
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
1 vienetas laurų lapų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
300 gramų veršienos (kepenys)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepenis supjaustyti plonais gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Užpilti vynu, vienos citrinos sultimis, sudėti žiedais supjaustytus svogūnus ir marinuoti 8 val. Tada kepenis apkepinti aliejuje, supilti marinatą, įdėti laurą ir patroškinti 4 min. Prieš troškinimo pabaigą sudėti griežinėliais supjaustytą bananą, apšlakstyti citrinos sultimis ir patiekti su žalumynais. Garnyrui tinka ryžiai.