INGREDIENTAI:
- šiek tiek kmynų
- 1 vienetas obuolių
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų kiaulienos šonkaulių
- 1 stiklinė baltojo vyno
- 750 gramų raugintų kopūstų
- 4 vienetai kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Krienų padažui papildomai reikės: 1,5 šaukšto aliejaus, 2—3 nepilni šaukštai miltų, 0,5L vandens arba sultinio, 2—3 šaukštai tarkuotų krienų, 2—3 šaukštai grietinėlės, druskos.
Mėsa užpilama trupučiu vandens ir verdama, kol pusiau suminkštėja. Rauginti kopūstai sumaišomi su nuluptu, supjaustytų obuoliu, kadagio uogomis ir svogūnu. Troškinama, kol suminkštėja produktai (sultinys turi beveik išvirti). Po to supilamas baltasis vynas. Iš aliejaus, miltų, sultinio ar vandens, tarkuotų krienų, druskos ir grietinėlės paruošiamas padažas. Prie kabeso paduodamos virtos bulvės.
REKLAMA