karis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „karis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „karis“.
Ragina išbandyti šią sriubą: skonis tikrai nenuvils
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Receptas. Marinuota vištiena
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų) 1 česnakų 1 vienetas morkų (didelės) šiek tiek petražolių 125 gramai ryžių šiek tiek majonezo 100 gramų sūris 4 vienetai krabų lazdelių šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
Receptas. Ypatingas vištienos marinatas su žemės riešutų sviestu
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis) 3 česnakų 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas) 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai sviesto (žemės riešutų) 1 valgomasis šaukštas kario 1 valgomasis šaukštas adžikos PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus gerai išmaišome viename dubenėlyje. Gautu marinatu įtriname vištieną ir bent valandą pamarinavus galime vištieną kepti. Puikus marinatas.
Receptas. Vištienos file su abrikosais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė abrikosų (džiovinti) 4 vienetai vištos filė (krūtinėlės) 200 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vištienos) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome "kepsniukais", įšmušame, apibarstome prieskoniais. Tada mėsą sudedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių t. Baigiant kepti sudedame ant vištienos gerai nuplautus ir 1 val.
Receptas. Trinta paprikų sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų (geltonos) šiek tiek paprikų (milteliai) 2 vienetai paprikų (raudonos) šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos 600 mililitrų sultinio (daržovių) šiek tiek čili pipirų (pipiras, geltonas) šiek tiek čili pipirų (raudonas) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikas supjaustome gabalėliais.
Receptas. Kiaulienos karis
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos 6 skiltelės česnakų šiek tiek druskos 3 arbatiniai šaukšteliai kario 6 vienetai gvazdikėlių 3 vienetai laurų lapų 3 arbatiniai šaukšteliai kalendrų 3 arbatiniai šaukšteliai paprikų (aitrioji, džiovinta) 150 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti, bet nespausti. Mėsą supjaustyti stambiais kubeliais.
Receptas. Špinatų salotos su vištiena ir braškėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek medaus šiek tiek rozmarino šiek tiek salotų (iceberg) šiek tiek špinatų šiek tiek žemės riešutų 1 vienetas vištos filė šiek tiek braškių šiek tiek aliejaus šiek tiek cukinijos šiek tiek kario šiek tiek sūris (kietasis, "Džiugas") šiek tiek gražgarsčių šiek tiek sėklų (moliūgų) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos gabaliukus marinuojame (bent 2 val.) medaus, kario ir rozmarino marinate.
Receptas. Kepti ryžiai su brokoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų ryžių 150 gramų majonezo 150 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 250 gramų brokolių šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti. Į keptuvę sudėti virtus ryžius, sutarkuotą žalią morką ir žalius brokolius. Įpilti truputėlį aliejaus ir vandens. Ir troškinti. Baigiant troškintis daržovėms įdėti karį, druską ir pipirus, įdėti majonezą, pomidorų padažą.
Receptas. Ryžių makaronai su tofu ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 250 gramų makaronų (ryžių) šiek tiek druskos 3/4 valgomojo šaukšto kario 130 gramų sojų varškės tofu 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 sauja svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Sojų varškę supjaustome storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sezamų aliejaus ir apkepame jame varškę, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkiname.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (filė) 240 gramų kremas (kokosų, (arba kreminis pienas)) 240 gramų pieno (kokosų) 1 vienetas imbierų (šaknis) 1 vienetas baklažanų 150 gramų žirnių (žalieji) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (palmių) 2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų) 4 vienetai žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai) 1 vienetas pipirai (čili) 1 pundelis bazilikų (šviežias) 3 arbatiniai šaukšteliai kario (pasta, raudona) P...
Receptas. Makaronai su vištiena kario padaže
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 saujelės česnakų 300 gramų makaronų (vamzdeliai (Penne)) 0.5 pundelio petražolių 1 pakelis knorr fix mišinys spagečiams „carbonara“ 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 mililitrų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kario 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištieną juostelėmis, o svogūnus ir česnakus – griežinėliais.
Receptas. Kepta lydeka su mairūnu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 arbatinio šaukštelio paprikų (milteliai) šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek kvietinių miltų 1 vienetas lydekų šiek tiek džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos 1/3 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kario 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Vištiena su vynuogėmis ir migdolais
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 50 gramų migdolų 0.5 vieneto vyniuogių (žaliosios, kekėmis) 500 gramų vištos filė 200 mililitrų grietinėlės (35 pro.
Receptas. Keptos vištų šlaunelės
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (marinatui) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (marinatui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (marinatui) 1 arbatinis šaukštelis druskos (marinatui) 1 valgomasis šaukštas kario (marinatui) 10 vienetų vištienos kulšelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kulšeles gerai ištrinam marinatu, palaikom apie valandą. Tuomet dedame į orkaitę 180 laipsnių ir kepame, kol suminkštės apie 40 minučių arba kepame grilyje.
Receptas. Grybiena
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio) 500 gramų pievagrybių 200 mililitrų grietinėlės 250 gramų krabų lazdelių 50 gramų sviesto šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Šis patiekalas yra labai paprastas, nebrangus, greitai pagaminamas, todėl labai tinka jei netikėtai užklumpa svečiai. Nurodyti ingredientai 4 porcijoms. Bulves išvirti su lupena.
Receptas. Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvemis
INGREDIENTAI: 1 vienetas triušienos 12 vienetų bulvių šiek tiek druskos 1 galva česnakų 500 mililitrų grietinėlės šiek tiek krapų (džiovinti) 1 valgomasis šaukštas kario šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Triušieną supjaustyti gabalais, bulves perpjauti pusiau. Į didelį puodą pilame aliejų, sudedam česnaką ir pakepinam kelias min. Triušiena padruskiname, papipiriname, apibarstome kariu.
Receptas. Vištienos suktinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas ananasų (konservuoti, skardinė) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3/4 stiklinės vyšnių (šaldytos) 250 gramų vištos filė 1/3 stiklinės grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek sviesto ((kepimui)) šiek tiek kario 60 gramų kumpio (Parmos) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome juostelėmis, įtriname pipirais, kariu, druska, užpilame grietinėle ir paliekame šaltai apie 15 min.
Receptas. Apkepas "Stebuklingos kalvos"
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 4 vienetai bulvių 200 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 100 gramų džiūvesėlių 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
Receptas. Plovas su vištiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena 2 pakeliai ryžių 1 vienetas morkų šiek tiek prieskonių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirti pasūdytame vandenyje ryžius. Kol verda ryžiai supjaustykite krūtinėlę gabaliukais, pagardinkite vištienos prieskoniais, druska ir pipirais. Sudėkite apkepti į įkaitintą aliejų.
Receptas. Įdaryti baklažanai
INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų 1 stiklinė konservuotų pomidorų 0.5 vieneto svogūnų 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis kario šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną perpjauti išilgai perpus. Baklažanus vidines puses supjaustyti išilgai ir įstrižai, neįpjaunant odos (žr. nuotrauką). Baklažanus sudėti į skardą, vidine puse į viršų ir aptepti trupučių aliejaus.
Receptas. Vištienos apkepas su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 1 vienetas svarainių 2 vienetai vištiena (krūtinėlės) 200 gramų majonezo 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek kario 200 gramų sūris (kietas (pvz., Džiugas)) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite vištienos krūtinėles, padalinkite kiekvieną jų į 2 dalis ir pamuškite.
Receptas. Žuvis su kario padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų 1 vienetas svogūnų 500 gramų lydekų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 500 gramų grietinės šiek tiek prieskonių (su citrina) 1 arbatinis šaukštelis kario PARUOŠIMO BŪDAS: Atšildome žuvies filė, supjaustome gabalėliais, pabarstome prieskoniais, druska bei palaikome kambario temperatūroje. Pievagrybius ir svogūną supjaustome ir pakepiname.
Receptas. Keptos vištos šlaunys
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (ir raudonieji pipirai) 1 valgomasis šaukštas krapų 1 valgomasis šaukštas petražolių 1 kilogramas vištienos blauzdelių 2 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis kario PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų blauzdeles įtriname druska, kario prieskoniais, pipirais ir išmaišome su smulkintais krapais ir petražolėmis.
Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai peletrūno 2 vienetai laurų lapų (užpilui) 50 mililitrų migdolų (pasmulkinti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 300 mililitrų pieno (užpilui) 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠ...
Receptas. Salotos Sveikata
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek citrinų 1 arbatinis šaukštelis medaus šiek tiek moliūgų (sėklos, lukštentos) 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas porų šiek tiek saulėgrąžų (lukštentos) šiek tiek jogurto (indelis) 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek kario šiek tiek sojų varškės tofu ((sūris) 5 kubeliai) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprastos greitai pagamina...
Receptas. Tiršta guliašo sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių (didelės) 2 vienetai morkų 300 gramų kiaulienos (kubeliais) 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 0.5 vieneto sultinio (vištienos, kubelis) šiek tiek prieskonių šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės 0,5 pakelio Gallina Blanca grybų sriubos mišinio. Mėsą pabarstyti prieskoniais bei druska ir pakepinti keptuvėje.
Receptas. Pievos - Vištienos blauzdelės
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių 1 skiltelė česnakų 1 vienetas morkų šiek tiek vištienos blauzdelių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 4 vienetai pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto 100 gramų cukinijos šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos blauzdeles aptepame majonezu bei prieskoniais ir pašauname įprastai į orkaitę tol, kol apskrus ir iškeps. Tada apkepiname pjaustytas bulves karštuose riebaluose.
Receptas. Vištienos šašlykas su kariu
INGREDIENTAI: 400 gramų vištų kumpelių 200 gramų jogurto 4 vienetai česnakų 3 arbatiniai šaukšteliai kario 1 arbatinis šaukštelis aitriųjų paprikų 1 arbatinis šaukštelis imbierų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.
Receptas. Saldžių bulvių ir avinžirnių karis
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (saldžiosios) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis) 5 česnakų 1 sauja kalendrų 280 gramų pomidorų pastos (trinti) 2 vienetai svogūnų 1 stiklinė žirnių (nuto (kitaip avinžirniai)) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 stiklinė grietinės 850 mililitrų sultinio (daržovių) 3 arbatiniai šaukšteliai kario PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustas bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti.
Receptas. Tirpstanti burnoje žuvis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas kiaušinių 2 kilogramai menkių (ar kita zuvis) šiek tiek džiūvesėlių 3 valgomieji šaukštai alaus (geriau jei alus tamsus, bet tinka ir šviesus) 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek druskos šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Išspaudžiame citrinos sultis į jas sudedame medų, alų, aliejų, majonezą, žiupsnelį kario (nepersistenkite su juo, nes tada bus kartus skonis) ir druską...
Receptas. Pikantiški sumuštinukai
INGREDIENTAI: 2 vienetai pomidorų pastos 6 vienetai batono 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek kario 50 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekeles aptepame majonezu. Ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytus pomidorus. Ant viršaus užbarstome sūrio bei šiek tiek kario. Skanaus.
Receptas. Vafliai prie alaus
INGREDIENTAI: 5 česnakų 250 mililitrų majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (malti) šiek tiek vaflių (lakštai) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasidarykite padažą, kuriuo tepsite vaflių lakštus. Vaflių lakštus ištepkite pasigamintu padažu,tada supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ir dekite į kepimo skardą, padengtą aliuminio folija. Kepkite kol gražiai paruduos. P.S. galite pabarstyti kmynais prieš kepant.
Receptas. Apkeptos dešrelės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas margarino 1 vienetas kiaušinių 4 vienetai dešrelių (didelės) 1 vienetas raugintų agurkų 100 gramų pievagrybių 50 gramų pieno šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: 4 porcijoms. Sūrį sutarkuokite, jei reikia susmulkinkite pievagrybius, supjaustykite smulkiai agurkelį.
Receptas. China ryžiai garnyrui
INGREDIENTAI: šiek tiek ryžių 1 vienetas kiaušinių šiek tiek sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 vienetas sultinio (kiaulienos ar vištienos, kubelis) šiek tiek žalumynų šiek tiek kario šiek tiek daržovių (šaldytos) šiek tiek ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir pavirkite apie 12 minučių, įdėkite pusę sultinio kubelio, ciberžolės, kario. Tada uždenkite ir palikite išbrinkti.
Receptas. Vištienos šašlykas
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai vištiena (ketvirčiai) 500 mililitrų kefyro (arba natūralus jogurtas) šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai kario 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti vištienos ketvirčius, juos nusausinti ir sudėti į dubenį. Sumaišyti prieskonius su kefyru (ar jogurtu) ir išspausti česnako skilteles.
Receptas. Orkaitėje kepti vištų sparneliai
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 valgomieji šaukštai mangų (skonio balzaminis padažas) 8 vienetai vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai majonezo 5 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vištienos) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Visų ingredientų kiekis skirtas 8 vištos sparneliams Česnaką smulkiai supjaustome ir įtriname vištų sparnelius.
Receptas. Pikantiška moliūgu sriuba su kariu ir imbieru
INGREDIENTAI: 150 mililitrų apelsinų (sultys) 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis) 20 gramų imbierų (šaknis) šiek tiek juodųjų pipirų 800 gramų moliūgų šiek tiek druskos 30 gramų sviesto 1 vienetas sultinio (daržovių kubelis) 0.5 arbatinio šaukštelio kario PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošti apie 800 ml sultinio. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su sviestu. Apibarstyti kariu ir cukrumi. Maišant troškinti apie 5 min.
Receptas. Trintų moliūgų užkandis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų šiek tiek cukraus 7 česnakų šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek kalendrų 1 arbatinis šaukštelis kmynų (malti) 675 gramai moliūgų 1 vienetas paprikų (aitrioji, ankštys) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 75 gramai pomidorų pastos (konservuoti arba švieži) 1 vienetas svogūnų 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek kario 2 valgomieji šaukštai pomidorų pa...
Receptas. Pikantiškos vištienos salotos pitoje
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai obuolių (žalieji) 1 vienetas salierų (stiebai) 1/4 stiklinės svogūnų (saldūs, smulkinti) 3 vienetai vištiena (krūtinėlės, virtos) 1/4 stiklinės majonezo šiek tiek druskos 1/4 stiklinės grietinės 0.5 stiklinės razinų 0.5 arbatinio šaukštelio kario PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės maždaug 3 pitų. Virtas vištos krūtinėles supjaustyti kubeliais. Saliero stiebą susmulkinti.
Receptas. Vištiena su svarainiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų (malta) 300 gramų svarainių 1 vienetas svogūnų 300 gramų vištos filė šiek tiek druskos 500 gramų grietinės (20%) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupti ir sutarkuoti su stambia tarka. Vištieną supjaustyti gabaliukais ir išmaišyti su prieskoniais - paprika ir kariu. Susmulkintus svogūnus pakepinti iki gintarinės spalvos. Tada sudėti mėsytę ir apkepinti.
Receptas. Vištų skrandukai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: 1 česnakų 3 vienetai pomidorų pastos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 600 gramų vištienos skrandukų 100 mililitrų kečupo 0.5 arbatinio šaukštelio kario PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštus, nuplautus skrandukus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, įmesti porą lauro lapų. Virti apie 2 val. Išvirtus skrandukus atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę, supjaustyti minkštimą kubeliais.
Receptas. Bulviniai sklindžiai su krabų lazdelėmis
INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) 3 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 250 gramų krabų lazdelių 50 gramų sviesto 200 gramų grietinės šiek tiek čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis kario PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Krabų lazdeles supjaustyti griežinėliais, kiaušinius sumaišyti su grietine, krabų lazdelėmis ir krapais. Viską įmaišyti į bulves.
Receptas. Tailandietiška sriuba su krevetėmis
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 250 gramų krevečių be kevalo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 400 mililitrų sultinio (žuvies) 1 vienetas čili pipirų (ankštis) 1 valgomasis šaukštas kokosų (drožlės) 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠIMO BŪDAS: Česnaką sukapoti, užpilti aliejumi, sudėti krevetes ir troškinti ant silpnos ugnies 10 min.
Receptas. Vištiena su paprikomis ir brokoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudonoji) šiek tiek ryžių 500 gramų vištos filė (arba vištiena be odos, kaulų) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vištienos) 1 vienetas brokolių (šaldyti, pakelis (arba šviežias)) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės: stiklainiuko "Uncle Ben's" padažo su daugiau ananasų arba Kinietiško padažo. Išvirkite ryžius.
Receptas. Vištos blauzdelės su grybais orkaitėje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 4 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kario šiek tiek druskos 4 skiltelės česnakų (trintas) 3 žiupsneliai pipirai 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį.
Receptas. Koldūnai „Chinkali“
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų pomidorų pastos šiek tiek rozmarino 3 vienetai svogūnų 300 gramų jautienos (malta) 300 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė rūgpienio šiek tiek sodos šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas) 1/4 riešutų (išlukštenti) šiek tiek kario 2 valgomieji šaukštai sūris (brynza) PARUOŠIMO BŪDAS: Į maltą mėsa sudėti smulkintą svo...
Receptas. Grilintos blauzdelės
INGREDIENTAI: 2 kilogramai vištienos blauzdelių 400 gramų jogurto 3 valgomieji šaukštai kario Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Jogurta gerai išmaišyti su kariu. Jogurtu užpilti blauzdeles ir palikti marinuotis per naktį. Kepti ant grotelių, kol apskrus.
Receptas. Pikantiški riešutai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (migdolams) 1 valgomasis šaukštas cukraus (migdolams) 2 valgomieji šaukštai medaus 400 gramų migdolų 2 arbatiniai šaukšteliai paprikų (malta rūkyta aitrioji, migdolams) 2 arbatiniai šaukšteliai paprikų (migdolams) 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (uoginė, migdolams) 1 vienetas kiaušinių (baltymai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, migdolams) 1 valgomasis šaukštas manų kruopų 400 gramų anakardžio ...
Receptas. Salotos su "Mangomajo" majonezu
INGREDIENTAI: 250 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 valgomieji šaukštai majonezo (MANGO MAJO) 2 saujelės salotų (Iceberg) 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas kriaušių 2 valgomieji šaukštai sūris (kietasis) 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas jogurto (natūraslus (arba grietinė)) 1 arbatinis šaukštelis pipirai (aitrusis (prieskoniai)) Marinatui: 1 arbatinis šaukštelis kario 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys Padažui: ...