Svarainius nulupti ir sutarkuoti su stambia tarka. Vištieną supjaustyti gabaliukais ir išmaišyti su prieskoniais - paprika ir kariu. Susmulkintus svogūnus pakepinti iki gintarinės spalvos. Tada sudėti mėsytę ir apkepinti. Sudėti svarainius, uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti 20 min. Tada sudėti grietinę ir dar patroškinti 15 min. Troškinimo pabaigoje suberti druską ir pipirus. Šis patiekalas valgomas su bulvių koše, grikiais arba ryžiais. Skanus pagardintas šviežiomis mėtomis.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek paprikų (malta)
300 gramų svarainių
1 vienetas svogūnų
300 gramų vištos filė
šiek tiek druskos
500 gramų grietinės (20%)
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svarainius nulupti ir sutarkuoti su stambia tarka. Vištieną supjaustyti gabaliukais ir išmaišyti su prieskoniais - paprika ir kariu. Susmulkintus svogūnus pakepinti iki gintarinės spalvos. Tada sudėti mėsytę ir apkepinti. Sudėti svarainius, uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti 20 min. Tada sudėti grietinę ir dar patroškinti 15 min. Troškinimo pabaigoje suberti druską ir pipirus. Šis patiekalas valgomas su bulvių koše, grikiais arba ryžiais. Skanus pagardintas šviežiomis mėtomis.