3 valgomieji šaukštai alaus (geriau jei alus tamsus, bet tinka ir šviesus)
1 valgomasis šaukštas majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspaudžiame citrinos sultis į jas sudedame medų, alų, aliejų, majonezą, žiupsnelį kario (nepersistenkite su juo, nes tada bus kartus skonis) ir druską, išmaišome.
Nuvalytą nuo kaulų ir be odos (galima ir su odele, bet tada ji netirps burnoje) menkę popieriniais rankšluosčiais kruopščiai nusausiname ir supjaustome gabaliukais, užpilame marinatu, paliekame 15-20 min pastovėt, kad marinatas įsigertų į žuvį. Taip paruoštą žuvį mirkome į kiaušinį ir į džiūvėsius, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Kai tik apskrunda, apverčiame. Stenkitės neperpkepti, nes nebus trapi. Skanaus! P.S. Tokiame marinate žuvį galima laikyti ir ilgiau, jei nenorite visos iškart kept. Jame žuvis neįgauna specifinio žuvies skonio.
Autorius: Arina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 valgomasis šaukštas medaus
1 vienetas kiaušinių
2 kilogramai menkių (ar kita zuvis)
šiek tiek džiūvesėlių
3 valgomieji šaukštai alaus (geriau jei alus tamsus, bet tinka ir šviesus)
1 valgomasis šaukštas majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išspaudžiame citrinos sultis į jas sudedame medų, alų, aliejų, majonezą, žiupsnelį kario (nepersistenkite su juo, nes tada bus kartus skonis) ir druską, išmaišome.
Nuvalytą nuo kaulų ir be odos (galima ir su odele, bet tada ji netirps burnoje) menkę popieriniais rankšluosčiais kruopščiai nusausiname ir supjaustome gabaliukais, užpilame marinatu, paliekame 15-20 min pastovėt, kad marinatas įsigertų į žuvį. Taip paruoštą žuvį mirkome į kiaušinį ir į džiūvėsius, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Kai tik apskrunda, apverčiame. Stenkitės neperpkepti, nes nebus trapi. Skanaus! P.S. Tokiame marinate žuvį galima laikyti ir ilgiau, jei nenorite visos iškart kept. Jame žuvis neįgauna specifinio žuvies skonio.