Pasiruošti apie 800 ml sultinio. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su sviestu. Apibarstyti kariu ir cukrumi. Maišant troškinti apie 5 min. Apšlakstyti apelsinų sultimis ir po minutės užpilti daržovių sultiniu. Į sriubą įdėti nuvalytą imbiero šaknį ir virti ant silpnos ugnies 20-25 minutes. Tuomet imbiero šaknį iš sriubos išimti (jei mėgstate švelniau, išimti po 10 min.), įberti druskos, pipirų. Elektriniu plakikliu daržoves sutrinti. Įpylus į lėkštę sriubą pagardinti šaukštu grietinės. Sriubą galima paskaninti kepintomis moliūgų sėklomis ar kapotais migdolais. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
150 mililitrų apelsinų (sultys)
1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
20 gramų imbierų (šaknis)
šiek tiek juodųjų pipirų
800 gramų moliūgų
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 vienetas sultinio (daržovių kubelis)
0.5 arbatinio šaukštelio kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošti apie 800 ml sultinio. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su sviestu. Apibarstyti kariu ir cukrumi. Maišant troškinti apie 5 min. Apšlakstyti apelsinų sultimis ir po minutės užpilti daržovių sultiniu. Į sriubą įdėti nuvalytą imbiero šaknį ir virti ant silpnos ugnies 20-25 minutes. Tuomet imbiero šaknį iš sriubos išimti (jei mėgstate švelniau, išimti po 10 min.), įberti druskos, pipirų. Elektriniu plakikliu daržoves sutrinti. Įpylus į lėkštę sriubą pagardinti šaukštu grietinės. Sriubą galima paskaninti kepintomis moliūgų sėklomis ar kapotais migdolais. Skanaus!