Pasiruošiame vynuoges (išimame kauliukus, smulkiai supjaustome) ir migdolus (susmulkiname iki labai mažų gabalėlių). Viščiukų broilerių vidinę filė supjaustome mažais gabalėliais, pavartydami apkepame (aliejaus nereikia!) ant didelės ugnies pakol visa mėsa pabąla. Tada ugnį sumažiname iki silpnos, keptuvę uždengiame ir filė troškiname 10 min. Vėl padidiname ugnį iki vidutinės, sudedame vynuoges, migdolus, pakepame 2 min. Supilame grietinėlę, dedame druską bei kitus prieskonius. Dar šiek tiek pakepame (kol grietinėlė beveik susigertų į filė). Patiekti su makaronais arba ryžiais.
Autorius: Egidija
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
50 gramų migdolų
0.5 vieneto vyniuogių (žaliosios, kekėmis)
500 gramų vištos filė
200 mililitrų grietinėlės (35 pro. riebumo)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošiame vynuoges (išimame kauliukus, smulkiai supjaustome) ir migdolus (susmulkiname iki labai mažų gabalėlių). Viščiukų broilerių vidinę filė supjaustome mažais gabalėliais, pavartydami apkepame (aliejaus nereikia!) ant didelės ugnies pakol visa mėsa pabąla. Tada ugnį sumažiname iki silpnos, keptuvę uždengiame ir filė troškiname 10 min. Vėl padidiname ugnį iki vidutinės, sudedame vynuoges, migdolus, pakepame 2 min. Supilame grietinėlę, dedame druską bei kitus prieskonius. Dar šiek tiek pakepame (kol grietinėlė beveik susigertų į filė). Patiekti su makaronais arba ryžiais.