Sojų varškę supjaustome storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sezamų aliejaus ir apkepame jame varškę, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkiname. Morkas supjaustome šiaudeliais. Ryžių makaronus išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirtus ryžius nusunkiame (šiek tiek vandens pasiliekame) ir nupilame šaltu vandeniu. Švarioje keptuvėje įkaitiname likusį sezamų aliejų ir sudėję kario prieskonius, svogūną, svogūnų laiškus, morkas ir pakepiname, kol daržovės suminkštėja. Daržovėms suminkštėjus sudedame jas dubenį kartu su išvirtais makaronais, apkepta tofu, bazilikais, pasūdome, įpilame kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, ir gerai išmaišome. Iškart patiekiame. Skanaus!
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
250 gramų makaronų (ryžių)
šiek tiek druskos
3/4 valgomojo šaukšto kario
130 gramų sojų varškės tofu
3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sojų varškę supjaustome storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sezamų aliejaus ir apkepame jame varškę, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkiname. Morkas supjaustome šiaudeliais. Ryžių makaronus išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirtus ryžius nusunkiame (šiek tiek vandens pasiliekame) ir nupilame šaltu vandeniu. Švarioje keptuvėje įkaitiname likusį sezamų aliejų ir sudėję kario prieskonius, svogūną, svogūnų laiškus, morkas ir pakepiname, kol daržovės suminkštėja. Daržovėms suminkštėjus sudedame jas dubenį kartu su išvirtais makaronais, apkepta tofu, bazilikais, pasūdome, įpilame kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, ir gerai išmaišome. Iškart patiekiame. Skanaus!