Šokoladas, baltasis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Šokoladas, baltasis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Šokoladas, baltasis“.
Receptas. Migdoliniai keksiukai su baltuoju šokoladu
INGREDIENTAI: 80 gramų migdolų (plokštelės) šiek tiek vanilės (esencija) 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų pieno 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus 120 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, vanilės esenciją, cukrų ir pieną išplakti. Įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, migdolų plokšteles.
Receptas. Obuolių pyragas su varške
INGREDIENTAI: 2 lapai tešlos 200 gramų varškės 100 gramų grietinės 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas citrinų 100 gramų baltojo šokolado 1 sauja džiovintų greipfrutų 2 valgomieji šaukštai krakmolo 1 valgomasis šaukštas miltai 1 kilogramas obuolių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Atšildyta tešla iškloti torto formą.
Receptas. Moliūgų - varškės pyragas
INGREDIENTAI: 320 gramų miltai 200 gramų sviesto 5 valgomieji šaukštai svarainių sirupo 1 žiupsnelis druskos 750 gramų kepto moliūgo 3 vienetai kiaušinių 200 gramų grietinės 200 gramų varškės 3 valgomieji šaukštai krakmolo 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 vienetas citrinų 4 valgomieji šaukštai cukraus 100 gramų baltojo šokolado Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais
INGREDIENTAI: 75 gramai abrikosų (džiovinti, įdarui) 60 gramų cukraus pudros (tešlai) 75 gramai migdolų 60 gramų migdolų (malti, tešlai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui) 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai) 150 gramų kvietinių miltų (tešlai) 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui) 120 gramų sviesto (tešlai) 7 gramai vanilinio cukraus (tešlai) 200 gramų baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sūrio pyragas su baltuoju šokoladu ir braškėmis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 220 gramų braškių (šaldytos/šviežios) 50 gramų sviesto (lydytas) 400 gramų maskarponės sūrio 300 gramų varškės sūrio 200 gramų baltojo šokolado 170 gramų krekerių (saldūs (arba sausainiai)) PARUOŠIMO BŪDAS: Krekerius (arba sausainius) gerai sugrūskite ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gauta krekerių mase išklokite torto formos dugną ir padėkite 15 min. į šaldytuvą. Išlydykite vandens vonelėje šokoladą.
Receptas. Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė mėlinių 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1/4 stiklinės sviesto (kambario temperatūros) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 1 stiklinė pasukų 0.5 stiklinės baltojo šokolado (susmulkintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje išmaišyti miltus bei kepimo miltelius. Dideliame dubenyje iki baltos masės sumaišyti sviestą bei cukrų.
Receptas. Baltojo šokolado ir matcha arbatos pyragas
INGREDIENTAI: 140 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių (dideli) 190 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1.5 arbatinio šaukštelio arbatos (Matcha arbatos milteliai) 80 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinti. Šokoladą sutrupinti ir ištirpinti virš garų ar karšto vandens vonelėje. Cukrų ir kiaušinius išplakti iki baltos masės.
Receptas. Sausainiai su spanguolėmis
INGREDIENTAI: 1/3 stiklinės cukraus (naltasis) 1/3 stiklinės cukraus (rudasis) 0.5 stiklinės graikinių riešutų (smulkinti) 0.5 stiklinės spanguolių 1 ir 1/4 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės avižinių dribsnių 0.5 stiklinės baltojo šokolado (smulkintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į paruoštą stiklainį sluoksniuoti: miltai, avižiniai dribsniai, soda, druska, rudasis cukrus, cukrus, džiovinto...
Receptas. Obuolių pyragas - tortas
INGREDIENTAI: 8 vienetai obuolių 2 lapai šaldytos tešlos 300 gramų grietinės 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas citrinų 1 pundelis bazilikų 100 gramų baltojo šokolado 1 sauja džiovintų greipfrutų (arba migdolai) 2 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas krakmolo Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Baltojo šokolado ir varškės desertas
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 200 mililitrų plakamoji grietinėlė (35 proc.) 100 gramų baltojo šokolado 50 gramų cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Tuo metu gerai išplakame grietinėlę.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Maskarponės sūrio pyragas su grietininiu viršumi
Tai pyragas smaližiams, kuriems itin patinka sūrio pyragai. Vyšnios šitam pyragui suteikia ypatingą skonį.
INGREDIENTAI: 1 kilogramas maskarponės sūrio 450 gramų baltojo šokolado 4 vienetai kiaušinių 240 mililitrų grietinės 60 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstraktas 1.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero šiek tiek vyšnių uogienės Pagrindui: 300 gramų biskvitinių sausainių 100 gramų sviesto (kambario temperatūros) 2 arb...
Receptas. Migdoliniai kankorėžiukai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus pudros 4 valgomieji šaukštai kakavos 2 valgomieji šaukštai medaus 2 saujos migdolų (plokštelės) 70 gramų žemės riešutų (malti) 200 gramų sausainių (minkšti, apvalūs) 120 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai romo 80 gramų baltojo šokolado (trupintas arba tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui naudojame apvalius ir minkštus sausainius, kad gerai įsmigtų migdolų plokštelės.
Receptas. Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu
Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.
Receptas. Balto šokolado rožytės
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 100 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Į indą sulaužome šokoladą ir įstatome į karšto vandens vonelę, maišome, kol šokoladas ištirpsta. Tada sudedame medų ir maišome, kol gaunasi viena stangri masė. Imame ją į rankas ir minkome, kol nulaša visas riebalų skystis (masė turi būti panaši į plastilino). Tada dedame į šaldytuvą 1 parai. Sušalusį gabalą supjaustome mažais gabaliukais, pasidarome kotą ant kurio lipdysime žiedus.
Receptas. Avietiniai pyragėliai
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių 0.5 stiklinės cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių 280 gramų kvietinių miltų 6 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus 250 mililitrų jogurto 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 50 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Trupiniams: 50 g miltų 35 g sviesto 25 g cukraus pudros Visus sausus ingredientus sumaišy...
Receptas. "Akmenuotasis kelias" - baltojo šokolado kvadratėliai su riešutais ir razinomis
Turbūt vienas iš greičiausiai gaminamų desertų :) Galite dėti džiovintų vaisių, sausainių, zefyrų ir kt. pagal savo skonį.
INGREDIENTAI: 100 gramų lazdyno reišutų 100 gramų anakardžio riešutų 100 gramų migdolų 150 gramų razinų 300 gramų baltojo šokolado Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir šiek tiek susmulkiname.
Receptas. "Voratinklis" - torto papuošimas
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai grietinėlės (plakta) 200 gramų pieniško šokolado (susmulkintas) 100 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Įdedame grietinėlę ir šokoladą į puodelį. Pakaitiname, kol užvirs, ir paliekame 5 minutėms atvėsti. Išplakame iki vientisos masės. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Padedame pagal savo mėgiamą receptą paruoštą tortą į lėkštę ir pilame ant jo masę, tolygiai paskirstant.
Receptas. Šokoladinis rizotto
INGREDIENTAI: šiek tiek medaus šiek tiek ryžių šiek tiek vanilės šiek tiek juodojo šokolado šiek tiek baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti. Keptuvėje ištirpinti medų su vanile, tada sudėti ryžius ir išmaišyti. Sudėti ryžius į lėkštę, sulaužyti baltą šokoladą ir greitai išmaišyti su ryžiais. Patiekalo viršų papuošti juodu šokoladu.
Receptas. Pyragaičiai su žaliąja arbata ir sezamų sėklomis
Tai nepakartojamo skonio pyragaičiai su žaliosios Matcha arbatos milteliais. Prie šito pyrago taip pat tinka žalioji Matcha arbata ar latė. Glajus suteikia taip pat puikų skonį, o sezamų sėklas galima pabarstyti kokias norima: baltas, juodas ar mišinį, kurį aš naudojau. Galima pjaustyti kvadratėliais ir pateikti kaip pyragaičius arba patiekti kaip visą pyragą.
Receptas. Aviečių pyragas su grietinėlės ir baltojo šokolado kremu
INGREDIENTAI: 1 stiklinė aviečių 2 valgomieji šaukštai cukraus 150 gramų margarino 2 stiklinės kvietinių miltų 250 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 200 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkintą šokoladą suberti į puodą su grietinėle ir pavirinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol ištirs šokoladas. Miltus, cukrų, druską ir margariną sumaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į plastikinį maišelį ir 30 min.
Receptas. Keksiukai
INGREDIENTAI: 3 kiaušinių 2 stiklinės sviesto (minkštas) 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė pieno 1 kvietinių miltų (persijoti) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 100 gramų baltojo šokolado (tarkuotas) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės esencijos 450 gramų cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Širdelės su kondensuotu pienu ir šokoladu
INGREDIENTAI: 120 gramų cukraus 500 gramų kvietinių miltų 200 gramų pieniško šokolado 50 mililitrų aliejaus 250 gramų sviesto 250 mililitrų kondensuoto pieno 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 50 gramų baltojo šokolado 1 sauja pabarstukų (spalvoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Baltojo šokolado, sausainių ir džiovintų vaisių saldumynas
INGREDIENTAI: 50 gramų spanguolių (džiovintos) 100 gramų sausainių 125 gramai sviesto 150 gramų vaisių (džiovinti) 500 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą bei šokoladą sudėti į dubenį ir kaitinti mikrobangų krosnelėje, kol šokoladas ir sviestas ištirps. Vaisius susmulkinti mažais gabaliukais ir sumaišyti su spanguolėmis. Į dubenį su vaisiais bei uogomis sutrupinti sausainius, viską užpilti šokolado bei sviesto mišiniu ir gerai išmaišyti.
Receptas. Spanguoliniai keksiukai su putojančia glazūra
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus pudros 120 gramų cukraus 1/3 stiklinės graikinių riešutų (kapoti) 1 stiklinė spanguolių (kapotos) 2 vienetai kiaušinių 240 gramų kvietinių miltų 1/5 arbatinio šaukštelio druskos 100 gramų sviesto (ištirpintas) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 30 mililitrų putojančio vyno (arba putojantis vynas (glaistui)) 120 mililitrų putojančio vyno (arba putojantis vynas (tešlai)) 1/4 stiklinės baltojo šokolad...
Receptas. Ritos keksiukai
INGREDIENTAI: 130 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 140 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek baltojo šokolado (Nutella kremas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi, beplakant sudedame po vieną kiaušinius. Į masę suberiame miltus sumaišytus su kep. milteliais ir druska. Išmaišome.
Receptas. Baltojo šokolado keksiukai
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių (ar kitos uogos) 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 120 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno 250 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui) 60 gramų sviesto (minkštas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų baltojo šokolado 250 gramų baltojo šokolado (kremui) šiek tiek uogų (ar kt., papuošimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą.
Receptas. Kokosiniai blynai su braškėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 400 mililitrų pieno šiek tiek grietinėlės (plakta) 2 stiklinės braškių 100 gramų kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 200 mililitrų mineralinio vandens 120 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrumi bei kokoso drožlėmis. Supilame pieną, mineralinį vandenį ir įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Receptas. Aviečių pyragas
INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių (užpilui) 50 gramų cukraus (tešlai) 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 4 vienetai kiaušinių (tryniai, užpilui) 200 gramų kvietinių miltų (tešlai) 300 gramų grietinėlės (10-20 proc., užpilui) 100 gramų sviesto (tešlai) 200 gramų baltojo šokolado (užpilui) PARUOŠIMO BŪDAS: Į miltus, sumaišytus su cukrumi, suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą. Laikykite tešlą 30 minučių šaldytuve.
Receptas. Kriaušių trupiniuotis
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 25 gramai cukraus pudros 75 gramai cukraus (trupiniams) 1 kilogramas kriaušių 180 gramų kvietinių miltų (trupiniams) 80 gramų sviesto (trupiniams) 80 gramų riešutų (trupiniams) 100 gramų baltojo šokolado (trupiniams) PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai išnokusias kriaušes supjaustome kubeliais ir sumaišome su cinamonu ir cukraus pudra. Kepimo formą ištepame aliejumi ir sudedame kriaušes.
Receptas. Žaliosios arbatos biskvitas su baltuoju šokoladu
Nuostabaus skonio pyragas. Vietoj paprasto balto šokolado naudojau baltąjį su pistacijomis, kas suteikė dar geresnį skonį. Galima naudoti ir baltojo šokolado dribsnius. Matcha arbata puikiai dera su matcha latė ar šiaip paprasta kava ar arbata. Šiam pyragui iškepti užtruksite vos pusvalandį ir galėsite iškart gardžiuotis: pats skaniausias dar šiltas, tiesiai iš orkaitės.
Receptas. Karštas baltasis šokoladas
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų) 500 mililitrų pieno 170 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Supilti pieną į puodą ir užvirinti. Nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį sulaužytą šokoladą ir gerai išmaišyti. Ištirpinti krakmolą šlakelyje vandens, supilti į pieną ir užvirinti, pastoviai maišant. Virti, kol pienas sutirštės. Pašildyti puodelius ir supilti į juos karštą šokoladą, ant viršaus pabarstyti cinamono.
Receptas. Gardūs keksiukai
INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų 150 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 110 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 70 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame inde sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir šokoladą (vietoj šokolado galime įdėti ir razinų ar moliūgų sėklų). Mažesniame inde sutriname bananus (tam puikiai tinka šakutė) arba k...
Receptas. Bananiniai keksiukai su riešutais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 300 mililitrų pieno šiek tiek druskos 120 gramų sviesto 40 gramų riešutų (Jūsų mėgstami, smulkinti) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 80 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos.
Receptas. Mėlynių pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievė) šiek tiek cukraus pudros 250 gramų cukraus 200 gramų margarino (kepiniams) 400 gramų mėlinių 100 gramų ryžių (dribsniai) 4 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 100 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Kepinių margariną išplakite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę.
Receptas. Obuolių tortas su spanguolėmis
INGREDIENTAI: 2 stiklinės miltai 150 gramų sviesto 100 gramų grietinės (tešlai) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 5 valgomieji šaukštai cukraus 1 žiupsnelis druskos 1 kilogramas obuolių 1 vienetas citrinų 2 vienetai kiaušinių 300 gramų grietinės (kremui) 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai krakmolo 150 gramų džiovintų spanguolių 100 gramų baltojo šokolado 100 gramų džiovintų greipfrutų Paruošimo laikas: Api...
Receptas. Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas
INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios) 1 vienetas citrinų (sultys) 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė) šiek tiek cukraus pudros 250 gramų cukraus 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios) šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais)) 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos) 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 500 gramų jogurto 2 valgomieji šaukštai sirupo (...
Receptas. Mėtiniai sausainėliai
INGREDIENTAI: 80 gramų cukraus pudros 1 vienetas kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų sirupo (mėtų) 125 mililitrai grietinėlės šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 250 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, toliau, maišydami, suberkite su druska nusijotus miltus. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palikite šaldytuve.
Receptas. Šokoladinis gardėsis
INGREDIENTAI: 3 vienetai kriaušių 300 gramų juodojo šokolado 100 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą. Nulupkite kriaušes. Kai ištirps juodasis šokoladas, apipilkite juo kriaušes. Įdėkite kriaušes į šaldymo kamerą ir palaikykite apie 30 min.
Receptas. Balto šokolado pyragas
INGREDIENTAI: 270 gramų cukraus 5 vienetai kiaušinių 485 gramai kvietinių miltų 400 mililitrų pieno (3,5 proc. riebumo) 250 gramų sviesto (kambario temperatūros) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 365 gramai baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Išplakite kiaušinius su pienu ir cukrumi. Įmaišykite šokolado ir sviesto masę. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais taip pat įmaišykite į tešlą.
Receptas. Maži naminiai saldainiukai
Saldainiai puikiai tiks neštis į šventę ar nustebinti draugus.
INGREDIENTAI: 150 gramų sezamo sėklų 100 gramų saulėgrąžų 100 gramų kokosų drožlių 80 gramų džiovintų ananasų 80 gramų razinų 80 gramų baltojo šokolado 80 gramų pieniško šokolado Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Gaminsime dviejų rūšių saldainius. Sumaišykite dubenyje sezamo sėklas, saulėgrąžas, ananasus, razinas.
Receptas. Pieno kokteilis su juodais serbentais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 3 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų 300 mililitrų pieno šiek tiek kokosų (drožlės) šiek tiek baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Šaltą pieną, bananų gabaliukus, šokoladą, juoduosius serbentus suplakti su blenderiu. Kokteilinių taurių kraštus įmerkti į braškių sirupą, po to į kokoso drožles. Supilstyti kokteilį į taures, apibarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus.
Receptas. Baltieji triufeliai su kardamonais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis kardamono (Santa Maria) 100 mililitrų grietinėlės (35% riebumo) 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus (Santa Maria) 300 gramų baltojo šokolado (smulkintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Gaunasi ~25 vnt. Užvirkite grietinėlę puode ir nuimkite nuo orkaitės. Sudėkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Pabarstykite kardamonu. Vėliau palikite 1 valandą pastovėti šaldytuve, kad masė atvėstų. Ant triufelių viršaus išsijokite vanilinį cukrų.
Receptas. Baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu
Šituos keksiukus galima apibūdinti tik vienu žodžiu - DIEVIŠKA. Gervuogių kremas ir baltasis šokoladas šį desertą daro nepakartojamą ir sunkiai paprastais žodžiais nusakomo skonio - tai vasaros skonis.
Receptas. Sausainiai su baltuoju šokoladu, spanguolėmis ir pekano riešutais
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 0.5 stiklinės pekanų riešutų (skrudinti, kapoti) 0.5 stiklinės spanguolių (džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 1 vienetas kiaušinių (dideli) 2 stiklinės kvietinių miltų 3/4 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto (+ 2 šaukštai) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 200 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Receptas. Skanioji tortilija
INGREDIENTAI: 400 gramų persikų (pjaustyti) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 4 vienetai tortilijos 200 gramų baltojo šokolado (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Tortilijas apibarstome vaniliniu cukrumi ir ant jų vienodu sluoksniu sudedame persikus (galima paįvairinti ir kitais vaisiais bei uogomis). Apibarstome tarkuotu šokoladu, perlenkiame ir kepame iš abiejų pusių, kol šokoladas ištirps. Patiekiame su vaniliniais ledai.
Receptas. Šventinis tinginys
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai kakavos 3 vienetai sausainių (pakuotė) 250 gramų sviesto šiek tiek kokosų (drožlės, papuošimui) 1 sauja riešutų (arba džiovinti vaisiai) šiek tiek riešutų (papuošimui) 400 gramų kondensuoto pieno šiek tiek baltojo šokolado (papuošimui) šiek tiek pabarstukų (papuošimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sulaužom gabaliukais.
Receptas. Vaiduokliukai
INGREDIENTAI: 10 vienetų triufelių 100 gramų baltojo šokolado 50 gramų juodojo šokolado Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltąjį šokoladą ištirpinti, triufelius miškyti jame. Iš likusio baltojo šokolado lieti "rankytes" ant kepimo popieriaus, kol sustings. Jas susmeigti į triufelius. Juodąjį šokoladą ištirpinti, iš jo daryti akytes ir burną.
Receptas. Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu
Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado musas purus ir saldus. Galima naudoti įvairias, mėgstamas uogas. Nėra taip daug darbo, kaip atrodo!
INGREDIENTAI: Putėsiams: 200 gramų grietinėlės 150 gramų grietinės 100 gramų šaldytų mėlynių 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas želatinos Želė sluoksniui: 200 gramų šaldytų mėlynių 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis želatinos ...
Receptas. Naminis šokoladas su karijų riešutais ir džiovintomis uogomis
INGREDIENTAI: 1 sauja spanguolių (džiovintos) 350 gramų juodojo šokolado 2 saujos riešutų (Karijų) 100 gramų baltojo šokolado 1 sauja uogų (šilauogės, džiovintos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilame vandens ir virš puodo statome metalinį arba stiklinį dubenį, kad neliestų dugnas vandens. Sudedame į dubenį 2,5 plytos juodojo šokolado ir po truputį tirpdome. Per daug nemaišome - tiesiog leidžiame pačiam ištirpti.
Receptas. Sūrio pyragas su mėlynėmis
INGREDIENTAI: 100 mililitrų cukraus (sūrio įdarui) 1 arbatinis šaukštelis kardamono (Santa Maria, sūrio įdarui) 100 mililitrų krakmolo (kukurūzų, sūrio įdarui) 250 gramų mėlinių ((šviežių arba šaldytų), sūrio įdarui) 3 vienetai kiaušinių (sūrio įdarui) 100 mililitrų grietinėlės (35 proc.