Kiaušinius, vanilės esenciją, cukrų ir pieną išplakti. Įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, migdolų plokšteles. Sudėti į popierines keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Kol keksiukai kepa į puodą įpilti keletą šaukštų pieno ir įdėti sulaužytas šokolado plyteles. Kaitinti ant mažos ugiens, kol masė ištirps (pastoviai maišyti, kad nepridegtų). Keksiukams iškepus, juos atvėsinti ir užtepti baltą šokoladą, galima papuoši tais pačiais migdolais arba kitais pabarstukais. Skanaus.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
80 gramų migdolų (plokštelės)
šiek tiek vanilės (esencija)
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų pieno
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
120 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, vanilės esenciją, cukrų ir pieną išplakti. Įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, migdolų plokšteles. Sudėti į popierines keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Kol keksiukai kepa į puodą įpilti keletą šaukštų pieno ir įdėti sulaužytas šokolado plyteles. Kaitinti ant mažos ugiens, kol masė ištirps (pastoviai maišyti, kad nepridegtų). Keksiukams iškepus, juos atvėsinti ir užtepti baltą šokoladą, galima papuoši tais pačiais migdolais arba kitais pabarstukais. Skanaus.