Nuostabaus skonio pyragas. Vietoj paprasto balto šokolado naudojau baltąjį su pistacijomis, kas suteikė dar geresnį skonį. Galima naudoti ir baltojo šokolado dribsnius. Matcha arbata puikiai dera su matcha latė ar šiaip paprasta kava ar arbata. Šiam pyragui iškepti užtruksite vos pusvalandį ir galėsite iškart gardžiuotis: pats skaniausias dar šiltas, tiesiai iš orkaitės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 100 gramų baltojo šokolado (gabalėliai)
- 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- 3 vienetai kiaušinių trynių
- 3 vienetai kiaušinių baltymų
- 40 gramų kvietinių miltų
- 30 gramų alyvuogių aliejaus
- 20 gramų vandens (verdantis)
- 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
- 5 gramai žaliosios arbatos (Matcha milteliai)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1 v.š. cukraus pudros išplakti su kiaušinių tryniais. Supilti aliejų. Maišyti, kol masė taps vientisa.
- Žaliosios arbatos miltelius ištirpinti verdančiame vandenyje ir luktelėti, kol atvės. Tada supilti į trynių masę ir išmaišyti. Suberti miltus, išmaišyti ir kuriam laikui atidėti.
- Baltymus išplakti iki putų. Supilti citrinų sultis ir dar šiek tiek paplakti. Suberti likusius 5 šaukštus cukraus pudros.
- Į kiaušinių trynių masę įmaišyti plaktus baltymus - turi būti tolygi tešla. Galiausiai įmaišyti baltojo šokolado gabalėlius.
- Stačiakampį kepimo indą iškloti kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitinti iki 160 C laipsnių. Pyrago tešlą supilti į formą ir kepti 30 min.
REKLAMA