Krekerius (arba sausainius) gerai sugrūskite ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gauta krekerių mase išklokite torto formos dugną ir padėkite 15 min. į šaldytuvą. Išlydykite vandens vonelėje šokoladą. Dideliame dubenyje sumaišykite Mascarpone bei varškės sūrius ir cukrų. Į sūrių masę palengva įmaišykite ištirpintą šokoladą ir griežinėliais supjaustytas braškes. Supilkite gautą masę ant krekerių pagrindo ir padėkite bent 4 val. (ar net visai nakčiai) į šaldytuvą. Labai skanu ir paprasta!
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
220 gramų braškių (šaldytos/šviežios)
50 gramų sviesto (lydytas)
400 gramų maskarponės sūrio
300 gramų varškės sūrio
200 gramų baltojo šokolado
170 gramų krekerių (saldūs (arba sausainiai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Krekerius (arba sausainius) gerai sugrūskite ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gauta krekerių mase išklokite torto formos dugną ir padėkite 15 min. į šaldytuvą. Išlydykite vandens vonelėje šokoladą. Dideliame dubenyje sumaišykite Mascarpone bei varškės sūrius ir cukrų. Į sūrių masę palengva įmaišykite ištirpintą šokoladą ir griežinėliais supjaustytas braškes. Supilkite gautą masę ant krekerių pagrindo ir padėkite bent 4 val. (ar net visai nakčiai) į šaldytuvą. Labai skanu ir paprasta!