PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skermens rutuliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešlą. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.