Susmulkintą šokoladą suberti į puodą su grietinėle ir pavirinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol ištirs šokoladas. Miltus, cukrų, druską ir margariną sumaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į plastikinį maišelį ir 30 min. palaikyti šaldymo kameroje. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Iš tešlos suformuoti pyrago pagrindą ir kepti 25–30 min. Iškepus, leisti atvėsti. Šokolado kremą išplakti plakikliu. Pusę aviečių suberti ant pyrago, apipilti šokoladiniu kremu, o likusias avietes išdėlioti ant pyrago viršaus ir pabarstyti baltojo šokolado drožlėmis. Skanaus!
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aviečių
2 valgomieji šaukštai cukraus
150 gramų margarino
2 stiklinės kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
200 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkintą šokoladą suberti į puodą su grietinėle ir pavirinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol ištirs šokoladas. Miltus, cukrų, druską ir margariną sumaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į plastikinį maišelį ir 30 min. palaikyti šaldymo kameroje. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Iš tešlos suformuoti pyrago pagrindą ir kepti 25–30 min. Iškepus, leisti atvėsti. Šokolado kremą išplakti plakikliu. Pusę aviečių suberti ant pyrago, apipilti šokoladiniu kremu, o likusias avietes išdėlioti ant pyrago viršaus ir pabarstyti baltojo šokolado drožlėmis. Skanaus!