čiobreliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čiobreliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čiobreliai“.

LSMU mokslininkės sukūrė guminukus peršalimo ligoms gydyti: patinka net vaikams

Prasideda peršalimo sezonas, tad daugėja žmonių, kuriuos kamuoja sloga ir kosulys. Suaugusieji gydydamiesi griebiasi vaistų ar žolinių preparatų, bet vaikams sugirdyti juos sudėtinga. Tad Sveikatos mokslų universiteto mokslininkės kuria guminukus nuo peršalimo. Žinoma, juos galės vartoti ir suaugusieji. Šie guminukai, paskaninti čiobrelių, spanguolių ar svarainių sirupu, palengvina peršalimo simptomus.

Miške prisirinkite šių žolelių: pravers žiemą

Karštos dienos ir intensyvūs lietūs paragino grybus lįsti iš po samanų. Todėl vis daugiau žmonių išeina į miškus grybauti. Jei ir jūs ruošiatės į mišką, ten dairykitės ne tik grybų, bet ir žolelių. Tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė, „Fiskars“ ambasadorė Renata Ničajienė dalinasi patarimais, ką ir kaip rinkti bei kaip džiovinti ir laikyti. Pasirūpinę tuo dabar, užsitikrinsite namų žolelių atsargas visiems metams.
2022-07-28

Receptas. Faršu įdaryta cukinija

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
2022-03-03

Receptas. Marinuota vištiena

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
2022-03-03

Receptas. John Torode kepsnys

INGREDIENTAI: 6 česnakų 2 valgomieji šaukštai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai rozmarino 1 kilogramas kiaulės prandinės 200 mililitrų alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais. Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu. Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras. Po to kepame griliuje.
2022-03-02

Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (trintas) 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (malti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 500 gramų pievagrybių 600 mililitrų vandens 3 valgomieji šaukštai grietinėlės (riebi) 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 200 ...
2022-03-02

Receptas. Naminiai kotletukai su prieskoniais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų (džiovintas) 1 arbatinis šaukštelis petražolių (džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis šalavijų (džiovintas) 500 gramų kiaulės faršo (arba kalakutienos) 2 valgomieji šaukštai vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (paprikos) PARUOŠIMO BŪDAS: Inde ...
2022-03-02

Receptas. Pyragėliai su burokėliais ir ožkos sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 1 vienetas kiaušinių (trynys patepimui) 2 vienetai burokėlių (nedideli) 500 gramų tešlos (sluoksniuota mielinė) 200 gramų sūris (ožkos ar pan.) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius susukti į folgą ir iškepti orkaitėje. Supjaustyti burokėlius plonais skrituliais. Tešloje išspausti skritulius stiklinės pagalba. Į tešlos skritulio vidurį padėti po burokėlio žiedą, ant viršaus sūrio gabalą, apibarstyti čiobreliu.
2022-03-02

Receptas. Turkiška pica

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus (tešlai) 2 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 4 vienetai pomidorų pastos (nedideli) 1 vienetas svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo šiek tiek kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 450 gramų kvietinių miltų (tešlai) 200 mililitrų pieno (tešlai) šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis druskos ...
2022-03-02

Receptas. Kiaušinienė

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudona/geltona) 3 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek krapų šiek tiek čiobrelių šiek tiek žolelių ir česnakų mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplauname pasirinktos spalvos papriką, atpjauname piršto storumo griežinėlius, išvalome nuo sėklų. Dedame paprikos griežinėlius į įkaitintą keptuvę, kuri ištepta alyvuogių aliejumi.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Kalėdinis troškinys

INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai kmynų šiek tiek mairūnų 500 gramų morkų 300 gramų obuolių 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų pupelių 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulienos 3 vienetai raugintų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 3 stiklinės sultinio (daržovių) šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais ir mesti į va...
2022-03-02

Receptas. Kepti langustai

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek čiobrelių (švieži) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek laurų lapų (lapai) šiek tiek rozmarino (šviežias) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (jūros) 10 vienetų langustų PARUOŠIMO BŪDAS: Langustus nuplauname ir gerai nusausiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame visus prieskonius ir truputį pakepiname, kad aliejus sugertų prieskonių aromatą. Tada sudedame langustus ir maždaug po 5 min.
2022-03-02

Receptas. Svogūnų pyragas su šprotais

INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių (įdarui) šiek tiek čiobrelių (įdarui) šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui) 2 vienetai pomidorų pastos (įdarui) 500 gramų porų (įdarui) 500 gramų svogūnų (įdarui) 200 gramų kvietinių miltų 150 mililitrų vandens (šiltas) šiek tiek druskos šiek tiek druskos (įdarui) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos) 160 gramų šprotų (įdarui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-01

Receptas. Vištienos blauzdelės citrinų marinate

Šis citrinų marinatas suteikia vištienai nepaprastai malonų aromatą ir skonį. Iškeptos kulšelės viduje išlieka minkštos ir lengvai plyšta nuo kaulo. Jeigu vištieną pamarinuosite ilgiau, daugiau skonių įsigers į mėsą, bet neturint laiko marinuoti, galite kepti iškart, arba palikti marinuotis kambario temperatūroje bent 15 min ir tuomet kepti. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-03-01

Receptas. Kepta višta su kmynais ir česnakais

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas citrinų 1 vienetas česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 3 valgomieji šaukštai kmynų šiek tiek laurų lapų (malti lapai) šiek tiek morkų (virtos) šiek tiek petražolių (žalios) 1 vienetas vištiena (broileris) 2 valgomieji šaukštai druskos 50 gramų aliejaus šiek tiek prieskonių (vištienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
2022-03-01

Receptas. Obuoliniai blynai su čiobrelių kremu

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 50 gramų cukraus (kremui) 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas, SANTA MARIA) 1/4 arbatinio šaukštelio muskato 2 vienetai obuolių 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės (kremui) 300 gramų varškės (kremui) 1 arbatinis šaukštelis druskos 50 gramų sviesto (lydytas) 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (SANTA MARIA) 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (kremui, S...
2022-03-01

Receptas. Vištienos paštetas su brendžiu

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 300 gramų vištienos kepenėlių 60 mililitrų grietinėlės (38%) 60 mililitrų brendžio šiek tiek druskos 120 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti į keptuvę 20 g sviesto ir kepti apie 3 minutes. Po to sudėti vištienos kepenėles ir pakepinti jas 7-9 min. ant vidutinės ugnies.
2022-03-01

Receptas. Cezario salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (padažui) šiek tiek čiobrelių (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (padažui) 2 vienetai pomidorų pastos 80 gramų salotų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (padažui) 2 vienetai batono (riekės) 200 mililitrų jogurto (natūralus, padažui) šiek tiek druskos (padažui) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-03-01

Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai

INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių 0.5 arbatinio šaukštelio česnakų (granulės) 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti, smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 stiklinė žirnių (šaldyti) 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 3/4 stiklinės pievagrybių (smulkinti) 1.5 stiklinės grietinėlės 6 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai) šiek tiek aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio vorče...
2022-03-01

Receptas. Vegetariški pikantiški sumuštinukai

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 2 vienetai obuolių (Granny Smith) šiek tiek salotų šiek tiek garstyčių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek sviesto 50 gramų sūris (Čederio) 1 vienetas duonos (baguette arba ciabatta) PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek sviesto, sudėkite labai smulkiai sukapotą svogūną, čiobrelius ir pakepinkite apie 5 min. bei paskaninkite druska. Duoną perpjaukite išilgai pusiau.
2022-03-01

Receptas. Pievagrybiai įdaryti kukuliukais

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 10 vienetų pievagrybių 50 gramų pieno šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 10 vienetų mesos (Biovelos MAMOS kukuliukai) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-28

Receptas. Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis (2 porcijos)

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (šviežias) 1 česnakų šiek tiek čiobrelių (šviežias) šiek tiek kalendrų (šviežias) šiek tiek rozmarino (šviežias) 340 gramų konservuotų kukurūzų („Bonduelle“) 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išlydytame svieste pakepinkite smulkintą česnaką. Suberkite labai smulkiai sukapotas prieskonines žoleles ir kukurūzus, pakepinkite minutę.
2022-02-28

Receptas. Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

INGREDIENTAI: 1 gabalas duonos (juoda (ketvirtis)) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto salierų (stiebas) 0.5 vieneto salierų (šaknis) 0.5 vieneto pankolių ((šakniastiebio)) šiek tiek česnakų 1 rozmarino (šakelės (šviežios)) 2 čiobrelių (šakelės (šviežios)) 50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas)) 1 valgomasis šaukštas miežių (arba kanapių sėklos) 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų) Majonezui: 3 vienetai ...
2022-02-28

Receptas. Kiauliena su keptais pomidorais

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (Santa Maria) šiek tiek juodųjų pipirų (Santa Maria, grūsti) 15 vienetų pomidorų pastos (slyviniai, perpjauti per pusę) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 120 gramų juodųjų alyvuogių 500 gramų kiaulės nugarinės 2 valgomieji šaukštai prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 120 gramų sūris (fetos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-27

Receptas. Vištienos, ananaso ir paprikos vėrinukai

INGREDIENTAI: 380 gramų vištos filė 3/4 stiklinės ananasų (supjaustyti kubeliais) 0.5 vieneto geltonosios paprikos 0.5 vieneto paprikų (oranžinė) 3 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai ananasų sulčių 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų (malti) Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą ir paprikas supjaustyti maždaug 1,5 cm skersmens kubeliai...
2022-02-27

Receptas. Tartas su sūrio kremu/pistou padažu ir glazūruotais pomidorais

INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 1 kilogramas pomidorų pastos (vyšniniai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 vienetai čiobrelių (šakelės) 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 3 vienetai bazilikų (švieži, šakelės) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos 300 gramų tešlos (sluoksniuota) Sūrio kremui: 100 gramų sūris (kietas (džiugas, parmezanas)) 2 valgomieji šaukštai grietinės Marinatui: 200 gramų sūrelio (tepamas,...
2022-02-27

Receptas. Jautiena svogūnų padaže

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno 0.5 stiklinės vandens 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę.
2022-02-27

Receptas. Vokiška žirnių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai porų (baltosios dalys) šiek tiek salierų (džiovinti) 400 gramų žirnių 50 gramų kiaulienos kumpio šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 litras sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Gaunasi ~6 porcijos.
2022-02-27

Receptas. Tiršta rudų ryžių ir kukurūzų sriuba

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė kukurūzų (konservuoti) 2 vienetai morkų 1 stiklinė ryžių (laukiniai, virti) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 0.5 stiklinės grietinėlės šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 4 stiklinės sultinio (vištienos) 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (padažas) PARUOŠIMO BŪDAS: Di...
2022-02-27

Receptas. Gurkšnis šilumos

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai melisų 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai bruknių lapų 1 sauja ginkmedžio 100 gramų medaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas žoleles (žoleles renku pati) užpilu verdančiu vandeniu (1 - 2 litrus), pastovi apie 15 minučių. Cukraus nenaudojam, skaninam medumi. Labai paprastas ir šilumos namų jaukumui suteikiantis gėrimas.
2022-02-27

Receptas. Vištienos tefteliai

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų (padažui) 1 vienetas morkų 70 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištos filė (arba kiaulienos faršas) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui) 2 valgomieji šaukštai majonezo 3 valgomieji šaukštai majonezo (padažui) 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (padažui) 7/10 stiklinės vandens (padažui) šiek tiek druskos šiek tiek druskos (padažui) ...
2022-02-27

Receptas. Lašiša su bazilikų padažu

INGREDIENTAI: 2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias) 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek čiobrelių (malti) 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 500 gramų lašišų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek baltųjų pipirų (malti) šiek tiek žaliųjų pipirų (malti) šiek tiek raudonėlių (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais. Paliekame žuvį 30 min.
2022-02-27

Receptas. Vištienos krūtinėlės su žalumynais ir citrina

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų 2 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių šiek tiek rozmarino 2 vienetai vištiena (krūtinėlės) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite bei nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu vištienos krūtinėles ir sudėkite į dubenį.
2022-02-26

Receptas. Vištienos salotų užkandėlės

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 1/3 stiklinės paprikų (raudonoji, smulkinta) 2.5 stiklinės vištos filė (virta, pjaustyta) 1/3 stiklinės majonezo 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas) 1 arbatinis šaukštelis padažo (paprikų) 1/3 stiklinės padažo (Thai žemės riešutų) 1/3 stiklinės svogūnų laiškų (smulkinti) 300 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite kvadratėliais ir pakepkite apie 15-20 min.
2022-02-26

Receptas. Bajoriški Radvilų zrazai

INGREDIENTAI: šiek tiek jautienos (filė) 2 vienetai svogūnų 200 gramų batono 1 vienetas kiaušinių 200 gramų lašinių (rūkyti arba švieži) 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 stiklinė sultinio (jautienos) 1 vienetas pastarnokų šiek tiek aliejaus šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek čiobrelių (šakelės) šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-26

Receptas. Kiauliena jogurto marinate

INGREDIENTAI: 0.5 valgomojo šaukšto čiobrelių (švieži, arba džiovinti, smulkinti) šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas medaus (skystas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 kilogramas kiaulienos 0.5 litro jogurto (natūralus) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite mėsą 2 cm griežinėliais. Sumaišykite marinatui skirtus visus kitus produktus. Mėsą sudėkite į dėžutę su dangčiu, užpilkite marinatu ir uždengtą palikite šaldytuve parai.
2022-02-26

Receptas. Avienos ragu

INGREDIENTAI: 250 vienetų alyvuogių 0.5 vieneto česnakų (skiltelė) 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek kvietinių miltų 250 gramų baltojo vyno 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir truputį pakepinama alie...
2022-02-26

Receptas. Super šašlykai

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 2 vienetai paprikų 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek sojos padažo šiek tiek čili pipirų (prieskoniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais, svogūnus, saldžiąją papriką, čili sumalti, sudėt prieskonius ir sumaišius su mėsa dar 20 min minkyti rankomis. Mėsa bus trapesnė. Po 4 val galima maut ant iešmų. Skanaus.
2022-02-25

Receptas. Upėtakis su mėlynių padažu

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų mėlinių (uogienė) šiek tiek petražolių (papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1/4 vieneto svogūnų (smulkintas) 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant už...
2022-02-25

Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai peletrūno 2 vienetai laurų lapų (užpilui) 50 mililitrų migdolų (pasmulkinti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 300 mililitrų pieno (užpilui) 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠ...
2022-02-25

Receptas. Pica su alyvuogėmis

INGREDIENTAI: 20 vienetų alyvuogių 4 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai svogūnų 100 gramų tunų šiek tiek druskos 1 vienetas picos papločių PARUOŠIMO BŪDAS: Picos paplotį apdedame pakepintą svogūną, česnaką, supjaustytas alyvuoges, smulkintą tuną. Apibarstome prieskoniais ir kepame apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
2022-02-25

Receptas. Provanso žolelių duonelė

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 3 česnakų (užpilui) šiek tiek kmynų šiek tiek mairūnų 2 stiklinės kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 100 mililitrų alyvuogių aliejaus (užpilui) 1 stiklinė vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos) 1 stiklinė kukurūzų miltų šiek tiek džiovintų bazilikų (užpilui) šiek tiek petražolių (užpilui) šiek tiek raudonėlių (užpilui) ...
2022-02-25

Receptas. Kalėdinis paštetas

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 250 gramų kiaulienos 400 gramų vištienos kepenėlių 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 70 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų kepenėles susmulkinam ir kepame keptuvėje su sviestu apie 10 min. Iškepus sudedame į puodą. Kiaulieną sumalame, rūkytą šoninę susmulkiname.
2022-02-25

Receptas. Imperatoriškosios bulvės su lašiša

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didelės) šiek tiek čiobrelių 20 gramų sviesto šiek tiek aliejaus 100 gramų sūris (kietasis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 100 gramų sūris (Filadelfijos) 100 gramų lašišų 2 valgomieji šaukštai ikrų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauti (galima nušveisti šepečiu), nusausinti. Kiekvieną bulvę aptepti aliejumi ir pabarstyti smulkintais čiobreliais.
2022-02-25

Receptas. Skrudintų česnakų sriuba su parmezano sūriu

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 3 vienetai česnakų (galvos) šiek tiek čiobrelių 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui) šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas) 2 valgomieji šaukštai sviesto 200 mililitrų grietinės (35%) 1 litras sultinio (vištienos ar daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Dar reiks 15-20 skiltelių česnako, nulupti (papildomos 2 galvos). 3 galvas česnakų atskirti, nulupti, sudėti į nedidelį kepimo indą, apšlakstyti aliejumi...
2022-02-25

Receptas. Argentinietiškai paruoštas kiaulienos kumpis

INGREDIENTAI: 8 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti, malti) 5 kilogramai kiaulienos kumpio 1.5 valgomojo šaukšto druskos šiek tiek aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai raudonųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, pipirais bei čiobreliais. Gautu mišiniu įtrinkite kumpį. Dėkite kumpį į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašlakstykite kumpį aliejumi. Kepkite apie 25 min.
2022-02-24

Receptas. Graikiški svogūnai

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų (išspaustos sultys) šiek tiek čiobrelių 5 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 0.5 vieneto laurų lapų (lapelis) 1 vienetas salierų (šaknis) 1 kilogramas svogūnų (laiškai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnai supjaustomi 1 cm ilgio gabaliukais, sumaišomi su sutarkuotu salieru, užpilami aliejumi, citrinos sultimis, apibarstomi prieskoniais ir apliejami trupučiu verdančio ...
2022-02-24

Receptas. Lietiniai su juoduoju kumpiu

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek čiobrelių šiek tiek petražolių 2 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 300 mililitrų pieno 200 gramų pieno šiek tiek druskos 200 gramų kumpio (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį supjaustykite labai plonais griežinėliais, plaktuvu išplakite kiaušinius su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite.
2022-02-24

Receptas. Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą

INGREDIENTAI: šiek tiek lydekų šiek tiek pastarnokų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) Pasninko spirgams: šiek tiek batono šiek tiek čiobrelių (šakelės) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytą lydeką supjaustykite, įpilkite aliejaus, užberkite druskos ir pipirų. Taip paruoštą žuvį pamarinuokite pusę valandos. Žuvį kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 10 minučių.
2022-02-24

Receptas. Keptas sūris

INGREDIENTAI: šiek tiek varškės sūrio šiek tiek medaus šiek tiek teriyaki padažo šiek tiek čili pipirų šiek tiek kmynų šiek tiek čiobrelių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Sūrį įpjauname. Apibarstome druska. Sutepame teriyaki padažu, medumi. Čilį pipirą smulkiai sukapojame, dedame ant sūrio. Apibarstome kmynais. Dedame čiobrelio.
2022-02-24
Į viršų