• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias)
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių (malti)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų lašišų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek raudonėlių (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
    Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
    Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
    Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
    Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
    Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
    Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
    Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
    Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
    Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Jadvyga

INGREDIENTAI:

  • 2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias)
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių (malti)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų lašišų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek raudonėlių (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
    Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
    Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
    Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
    Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
    Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
    Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
    Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
    Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
    Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Jadvyga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų