Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais. Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti. Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą. Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens. Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje. Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname. Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min. Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti. Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi. Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame. Skanaus.
Autorius: Jadvyga
INGREDIENTAI:
2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias)
1 vienetas citrinų
1 česnakų
šiek tiek čiobrelių (malti)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
500 gramų lašišų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
šiek tiek raudonėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais. Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti. Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą. Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens. Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje. Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname. Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min. Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti. Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi. Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame. Skanaus.