• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 vienetas česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 3 valgomieji šaukštai kmynų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapai)
  • šiek tiek morkų (virtos)
  • šiek tiek petražolių (žalios)
  • 1 vienetas vištiena (broileris)
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 gramų aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
    Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, maltais lauro lapeliais, čiobreliais bei smulkintais česnakais ir šiuo mišiniu ištrinti vištą.
    Į vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
    Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
    Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria „Chicken&Steak“ prieskoniais.
    Paimti metalinį puodelį, į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
    Apvynioti ją folija ir dėti į karštą, 190 laipsnių temperatūros orkaitę (į skardą pripilti vandens).
    Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas su aliejumi, druska bei petražolėmis.
    Dar kepti apie 40 min. Kepant stebėti - jei reikia, įpilti vandens ir pašlakstyti vištą skysčiu.
    Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
    Višta gaunasi minkšta ir kvapni.
    Tai mano patobulinta mamos kepamos vištos su kmynais ir česnakais versija.
    Skanaus!

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 vienetas česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 3 valgomieji šaukštai kmynų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapai)
  • šiek tiek morkų (virtos)
  • šiek tiek petražolių (žalios)
  • 1 vienetas vištiena (broileris)
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 gramų aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
    Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, maltais lauro lapeliais, čiobreliais bei smulkintais česnakais ir šiuo mišiniu ištrinti vištą.
    Į vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
    Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
    Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria „Chicken&Steak“ prieskoniais.
    Paimti metalinį puodelį, į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
    Apvynioti ją folija ir dėti į karštą, 190 laipsnių temperatūros orkaitę (į skardą pripilti vandens).
    Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas su aliejumi, druska bei petražolėmis.
    Dar kepti apie 40 min. Kepant stebėti - jei reikia, įpilti vandens ir pašlakstyti vištą skysčiu.
    Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
    Višta gaunasi minkšta ir kvapni.
    Tai mano patobulinta mamos kepamos vištos su kmynais ir česnakais versija.
    Skanaus!

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų