Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti į keptuvę 20 g sviesto ir kepti apie 3 minutes. Po to sudėti vištienos kepenėles ir pakepinti jas 7-9 min. ant vidutinės ugnies. Pridėti šviežių čiobrelių, supilti brendį ir kepti dar keletą minučių nuolat pamaišant. Sudėti pakeptus svogūnus su česnakais, kepenėles, šaltą sviestą, grietinėlę ir druską su pipirais į blenderį ir išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą masę sudėti į formeles (galima užpilti tirpintu sviestu). Uždenkti vištienos paštetą lipnia plėvele ir padėti į šaldytuvą 3-4 valandoms. Patiekti vištienos paštetą su brendžiu ir juoda duona. Gero apetito!
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
300 gramų vištienos kepenėlių
60 mililitrų grietinėlės (38%)
60 mililitrų brendžio
šiek tiek druskos
120 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti į keptuvę 20 g sviesto ir kepti apie 3 minutes. Po to sudėti vištienos kepenėles ir pakepinti jas 7-9 min. ant vidutinės ugnies. Pridėti šviežių čiobrelių, supilti brendį ir kepti dar keletą minučių nuolat pamaišant. Sudėti pakeptus svogūnus su česnakais, kepenėles, šaltą sviestą, grietinėlę ir druską su pipirais į blenderį ir išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą masę sudėti į formeles (galima užpilti tirpintu sviestu). Uždenkti vištienos paštetą lipnia plėvele ir padėti į šaldytuvą 3-4 valandoms. Patiekti vištienos paštetą su brendžiu ir juoda duona. Gero apetito!