Gaunasi ~6 porcijos. Žirniai 2 valandas mirkomi šaltame vandenyje, tuomet nusunkiami ir nuplaunami po tekančiu vandeniu. Kumpis supjaustomas nedideliais kubeliais ir pakepinamas puode su šiek tiek aliejaus. Tada supilamas sultinys, sudedami susmulkinti porai, žirniai, čiobreliai, lauro lapeliai, salierai, paskaninama druska bei pipirais ir verdama, kol žirniai suminkštėja. Žirniams išvirus, išimamai lauro lapeliai ir sriuba sutrinama. Sriuba užbalinama grietinėle ir patiekiama. Gero apetito!
Autorius: Genovaitė
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai porų (baltosios dalys)
šiek tiek salierų (džiovinti)
400 gramų žirnių
50 gramų kiaulienos kumpio
šiek tiek grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
1 litras sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi ~6 porcijos. Žirniai 2 valandas mirkomi šaltame vandenyje, tuomet nusunkiami ir nuplaunami po tekančiu vandeniu. Kumpis supjaustomas nedideliais kubeliais ir pakepinamas puode su šiek tiek aliejaus. Tada supilamas sultinys, sudedami susmulkinti porai, žirniai, čiobreliai, lauro lapeliai, salierai, paskaninama druska bei pipirais ir verdama, kol žirniai suminkštėja. Žirniams išvirus, išimamai lauro lapeliai ir sriuba sutrinama. Sriuba užbalinama grietinėle ir patiekiama. Gero apetito!