marinuoti agurkai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinuoti agurkai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinuoti agurkai“.

Paaiškėjo, pagal kieno receptą „Maxima“ sukūrė tortą „Medutis“: nustebins ne vieną

Šventinių vaišių popietės pramoga biure virto įmonės eksperimentu – ar darbuotojų pagaminti skanumynai gali tapti parduotuvės asortimento dalimi? Toks klausimas prekybos tinklui „Maxima“ kilo prieš pernykštes Kalėdas, o atsakymas jau puikuojasi vitrinose – pirkėjams pristatytas tortas „Medutis“ bei marinuotų agurkėlių garnyras, pagaminti pagal darbuotojų šeimų puoselėjamus receptus.
2024-10-23

Konservavimo karalienė Irina išdavė geriausius receptus žiemai: rašykitės iš karto

Vilnietę Irina Poležajevą, ko gero, būtų drąsiai galima tituluoti konservavimo karaliene – tikriausiai nerastumėte nieko, ko ji negalėtų užvakuoti. Vis tik, kone labiausiai lietuvių pamėgti yra rauginti arba marinuoti agurkai – Irina išdavė paslaptis, kaip išgauti patį geriausią rezultatą. 68-erių Irina šypsosi, kad jos socialinių tinklų puslapis vakavimas.
2024-08-07

Ilona atskleidė mamos agurkų marinato receptą: skonis nepakartojamas

„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų. Marinato receptas Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
2023-08-20

Pasakiškas agurkų marinatas: šis receptas plinta iš kartos į kartą

Mėgstate agurkus valgyti ne tik šviežius, bet ir marinuotus? O galbūt vis neatrandate idealaus jų recepto? Tuomet išbandykite šį agurkų marinato receptą, kurio prašys visa giminė.  „Labai panašus receptas kaip mano mamos, man aną kartą darant ji ir liepė naudoti acto esenciją, bet aš pabijojau, šį kartą pasitikiu Jolantos receptu”, – sako receptą išbandžiusi tinklaraštininkė.
2023-08-02

Ingrida pasidalino superinio agurkų marinato receptu: užsirašykite ir turėkite

„Mėgstu konservuoti. Man patinka pats procesas. Stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje, pilnėja lentynos“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų. Agurkų pagal poreikį. Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; kelios skiltelės česnako; keli krapų žiedai; saujelė vyšnių lapų; saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
2023-06-27

Atrado geriausią traškių marinuotų agurkų receptą: idealiai tiks prie šašlykų

„Marinuoti, traškūs, aštrūs agurkėliai. Tobulai tinka prie kepsnio ar šašlykų. Bet patikėkite jie labai skanūs ir vieni. Kai pradedi valgyti, sunku sustoti. Tiesa juos suvartoti reikėtų greitai. Tai nėra konservuoti agurkai, o marinuojami greitam vartojimui“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos: 10. Užtruksite apie 10 min. + laikas, kol agurkėliai marinuosis.
2023-06-23

Šis agurkų marinatas taps 2023 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
2023-05-26

Ingridos agurkų marinatas nepaliks abejingų: išbandykite šiemet

„Aš kaip tikra kaupikė (tikriausiai tokia esu iš prigimties) mėgstu, kai visko turiu truputį su atsarga. Taip ir vasaros gėrybėmis noriu pasirūpinti žiemai. Mano šeima mėgsta ir valgo mano marinuotas daržoves. O aš tik pildau savo rūsio aruodą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Marinatui reikės: 1 l vandens; 1,5 v. š. druskos; 1,5 v. š. cukraus; 1,5 v. š. acto; česnakas, lauro lapai, pipirai, krapų žiedai. Agurkų marinato receptas Išverdame marinatą.
2022-08-10

Taip marinuoti agurkai tiks prie visko: užsirašykite ir išbandykite

„Skonis tikrai puikus, traškūs ir itin tinka kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų“, – rašo „Oditėlės blogas“ autorė. Reikės: ~200 g šviežių agurkų; 1 a.š. druskos; 0,5 svogūno; 2 v.š. cukraus; 3 v. š. balto vyno acto; 0,5 a.š. garstyčių grūdelių; 100-150 ml vandens; žiupsnelis kurkumos. Marinuotų agurkų receptas Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užberkite druska ir palikite 30 min. Tuomet sudėkite agurkus į kiaurasamtį, perplaukite vandeniu.
2022-08-02

Atskleidė geriausią agurkų marinavimo būdą: išbandykite patys

Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose – reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius ir nedidelius agurkus, kietus agurkus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad agurkai – mėgstama lietuvių daržovė. O ypač vasarą, kai norisi gaivaus ir šviežio maisto. „Lietuviai ištikimi klasikai.
2022-07-28
REKLAMA
REKLAMA

Atrado geriausią agurkų marinatą: vertas 10 balų

„Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus. Skonis labai geras ir spalva ryški“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.

Receptas. Naminė balta mišrainė

INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (virtos) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite kubeliais išvirtas morkas bei bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius. Supilkite žirnelius, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezo, išmaišykite ir valgykite.
2022-03-02

Receptas. Maskvos salotos

INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (maži) 2 vienetai morkų 1 stiklinė žirnių 400 gramų vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 2 vienetai marinuotų agurkų 1 valgomasis šaukštas kaparėlių (konservuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome kubeliais ir verdame su prieskoniais 5 - 7 min., bulves, morkas taip pat pjaustome kubeliais. Į verdantį vandenį sudedame morkas ir užvirus paverdame pora minučių. Sudedame bulves ir užvirus dar verdame 4 - 5 min.
2022-03-02

Receptas. Jautienos suktinukai su kiaušiniais ir agurkais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek garstyčių 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, supjaustytas) 4 vienetai jautienos (filė, supjaustyta gabalais) 1 vienetas kiaušinių (virti) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui) 2 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 30 gramų sviesto (padažui) 100 mililitrų grietinės (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną padaužyti.
2022-03-02

Receptas. Gardūs dešrainiai

INGREDIENTAI: 2 vienetai dešrainių bandelių 2 vienetai dešrelių 2 riekės sūris 1 vienetas marinuotų agurkų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas česnakinio padažo Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrainių bandeles ne iki galo perpjauti išilgai. Į vidų dėti sūrio, dešrelę, pjaustytą marinuotą agurką, padažus, dar šiek tiek sūrio.
2022-03-02

Receptas. "Tartar" padažas

“Tartar“ padažas yra turbūt vienas paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų padažų. Šis padažas be galo tinka prie keptos žuvies, žuvies pirštelių, keptų bulvyčių, keptų svogūnų žiedų ir praktiškai prie visko kas kepta. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-03-01

Receptas. Burokėlių ir brokolių salotos

INGREDIENTAI: 50 gramų svogūnų (laiškai) 1 vienetas marinuotų agurkų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 400 gramų burokėlių 400 gramų brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reikės: šaukštas aliejaus, šaukštelis acto, truputį druskos, cukraus. Virti burokėliai ir brokoliai supjaustomi kvadratėliais, o agurkas griežinėliais. Viskas sumaišoma, užberiama supjaustytų svogūnų laiškų, pagardinama, užpilama aliejumi ir padažu.
2022-03-01

Receptas. Pikantiški sumuštiniai pusryčiams

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto paprikų (saldžioji) 1 vienetas kiaušinių 0.5 vieneto batono (kepalo) 2 vienetai marinuotų agurkų 150 gramų daktariškos dešros 150 gramų pieno 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekes perpjauname pusiau. Vieną jų pusę aptepame sviestu. Paruoštas riekes sviestu žemyn sudedame į skardą. Ruošiame įdarą: agurkus, papriką ir dešrą supjaustome smulkiais kubeliais.Sūrį sutarkuojame. Mušame kiaušinį ir viską išmaišome.
2022-03-01

Receptas. Miuncheniškai pagaminta mėsa

INGREDIENTAI: šiek tiek krienų (tarkuoti) 3 vienetai svogūnų 750 gramų jautienos šiek tiek marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilama truputį vandens, įberiama druskos. Vandeniui užvirus, sudedama mėsa. Prieš jai baigiant virti, sudedami paruošti žalumynai ir pusiau perpjauti pakepinti aliejuje svogūnai.
2022-03-01

Receptas. Sluoksniuotas ananasas

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 150 gramų graikinių riešutų 1 vienetas svogūnų 100 gramų svogūnų (laiškai) 1 vienetas vištiena (šlaunelė, rukyta) 3 vienetai kiaušinių šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 200 gramų pievagrybių 100 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išvirti su lupenom, kietai išvirti kiaušinius. Nuo šlaunelės nuimti mėsą ir supjaustyti.
2022-03-01

Receptas. Egzotiškos Tortilijos

Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną. INGREDIENTAI: Pagrindui: 8 vienetai tortilijos Įdarui: 1 kilogramas kiaulės faršo 1 skardinė konservuotų pupelių 1 skardinė konservuotų kukurūzų 250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto) 3 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai marinuotų agurkų 1 vienetas agurkų 1 galva svogūnų 1 galva iceberg salota 1 galva aitriųjų paprikų 1 sauje...
2022-03-01

Receptas. Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė obuolių sulčių 1 vienetas marinuotų agurkų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 stiklinės grybų (apvirti) 1 kilogramas vėgelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyta supjaustyta vėgėlė apibarstoma pipirais, druska, miltais ir pakepinama svieste.
2022-02-28

Receptas. Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves. Marinato užtenka maždaug 3 - 4 stiklainiams po 0,6 litro. INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek garstyčių sėklų šiek tiek krapų žiedynų Marinatui: 600 mililitrų vandens 180 gramų cukraus 150 mililitrų acto 9% 1.5 valgomojo šaukšto druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
2022-02-27

Receptas. Tarpušvenčio salotos

INGREDIENTAI: 150 gramų rūkytos vištienos 2 vienetai marinuotų agurkų 150 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų marinuotų pievagrybių 1 vienetas rausvųjų svogūnų 1 gabalas saliero stiebų 1 sauja žaliųjų vynuogių 1 vienetas obuolių 2 valgomieji šaukštai majonezo (MangoMajo) 1 žiupsnelis juodųjų pipirų 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 saujelė krabų Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-27

Receptas. Makaronų mišrainė

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas vištienos blauzdelių (rūkytos) 0.5 litro marinuotų agurkų 1 vienetas makaronų (pakuotė) 0.5 litro pievagrybių (marinuoti) 1 stiklinė svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos ketvirtį supjaustome kubeliais, pievagrybius ir agurkus taip pat. Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, viską dedame į išvirtus makaronus. Beriame druskos, pipirų ir viską išmaišome su majonezu.
2022-02-27

Receptas. Mišrainė su perlinėm kruopom ir liežuviu

INGREDIENTAI: 250 gramų veršienos (virtas liežuvis) 1 valgomasis šaukštas majonezo (liesas) 1 vienetas marinuotų agurkų 1 stiklinė perlinių kruopų 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėm kruopom. Dedam smulkiai supjaustytą agurkėlį, grietinę, majonezą. Pagardiname prieskoniais, jei reik dar beriam druskos ir viską išmaišom. Skanaus.
2022-02-27

Receptas. Baltoji mišrainė

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (su lupenomis) 4 vienetai morkų (virtos) 5 vienetai marinuotų agurkų 3 vienetai kiaušinių (virti ) 1 skardinė konservuotų žirnelių šiek tiek majonezo šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtas su lupenomis bulves ataušinti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Morkas, kiaušinius, agurkus taip pat supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į dubenį, pridėti konservuotų žirnelių.
2022-02-25

Receptas. Mišrainė

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai kiaušinių (virti) 200 mililitrų majonezo 3 vienetai marinuotų agurkų 300 gramų konservuotų žirnelių 300 gramų dešros (virta) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrą, agurkus bei kietai išvirtus kiaušinius supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti viską kartu su žirneliais į vieną dubenį. Dėti majonezą, prieskonius pagal skonį ir viską išmaišyti.
2022-02-25

Receptas. Kiaulės galvos salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų pomidorų pastos 100 gramų svogūnų 500 gramų kiaulienos galvų (virta, mėsa) šiek tiek acto 200 gramų marinuotų agurkų šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Galvos mėsa supjaustoma plonomis riekutėmis. Išimamos pomidorų sėklos ir jie supjaustomi juostelėmis, taip pat supjaustomi agurkai ir svogūnai.
2022-02-25

Receptas. Mišrainė su šprotais

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas svogūnų 3 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek šprotų (1 dėžutė) PARUOŠIMO BŪDAS: Viską supjaustyti, įdėti žirnelių pagal skonį, užpilti majonezu, išmaišyti. Skanu su balta duona.
2022-02-24

Receptas. Marinuotų agurkėlių, paprikų ir pupelių sriuba

INGREDIENTAI: 5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais) 3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai) 1 vienetas paprikų 400 gramų pupelių (raudonosios, konservuotos) 2 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 350 gramų marinuotų agurkų 1.5 litro vandens 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 vienetai sultinio (kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytą svogūną pakepiname svieste ko...
2022-02-24

Receptas. Silkių salotos su pomidorų padažu

INGREDIENTAI: 300 gramų bulvių (virtos) 300 gramų obuolių šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių (virti) 2 vienetai silkių 1 valgomasis šaukštas acto 3 valgomieji šaukštai pieno 1 stiklinė majonezo 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 vienetas marinuotų agurkų PARUOŠIMO BŪDAS: Išmirkytos silkės nulupamos ir išrenkami kaulai.
2022-02-24

Receptas. Keptos duonos sumuštiniai

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai juodos duonos (arba balta, didelėmis riekėmis) 2 valgomieji šaukštai majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų dešros (rūkyta) 100 gramų sūris šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekes pakepiname keptuvėje ant aliejaus, iš abiejų pusių. Ištraukus iš keptuvės pabarstome druska ir ištriname česnaku.
2022-02-23

Receptas. Durum kebab - turkiškas kebabas

INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų 5 česnakų 300 gramų kopūstų 3 vienetai pomidorų pastos 200 gramų majonezo 200 gramų majonezo (su krapais) 450 gramų marinuotų agurkų (kornišonai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (salotoms) šiek tiek prieskonių (turkiški, mėsai) 800 gramų avienos (ar veršiena gabaliukais) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo 6 vienetai lavašo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsytę ...
2022-02-23

Receptas. Salotos „Karnavalas“

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas morkų (virtos) šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai) 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių (sausos) 1 vienetas svogūnų 100 gramų vištiena (virta) 3 vienetai kiaušinių (kietai virti) 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 100 gramų batono 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų dešros šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 2 valgomieji šaukštai vyno acto (arba obuolių sidras)...
2022-02-22

Receptas. Šiupininė sriuba

Skanu patiekti su šaukštu grietinės ir griežinėliu citrinos. INGREDIENTAI: 200 gramų jautienos 3 vienetai bulvių 100 gramų rūkytos dešros 100 gramų rūkytos kiaulienos šoninės 2 vienetai marinuotų agurkų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto 2 saujos alyvuogių 1 saujelė žalumynų 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-21

Receptas. Sluoksniuotos tešlos suktinukai

Puikus ir greitai pagaminamas užkandis šventiniam ar tiesiog kasdieniam stalui. Išeina kaip karšti maži sumuštinukai, tačiau labai tinka valgyti ir atšalusius! INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas marinuotų agurkų 80 gramų rūkytos kiaulienos šoninės 40 gramų sūris 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-21

Receptas. Prancūziškos salotos

INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas morkų 4 vienetai obuolių 0.5 vieneto salierų 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 stiklinė majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 0.5 litro konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mažais kubiukais supjaustyta morka ir smulkiai sukapotas salieras patroškinami svieste. Baigiant troškinti, sudedami žirneliai. Kiek patroškinus, daržovės atšaldomos.
2022-02-21

Receptas. Rimos guliašas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės pupelių (virtos) 2 vienetai svogūnų 700 gramų kiaulienos 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 4 vienetai marinuotų agurkų 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais ir apkepti keptuvėj su aliejum. Baigiant kepti sudėti susmulkintus svogūnus miltus ir kai apkepa supilti pomidoru padaža. Tada viską sudėti į puodą, užpilti vandenį, kad apsemtų mėsą ir troškiname, kol mėsa suminkštėja.
2022-02-21

Receptas. Silkės užkandėlė

INGREDIENTAI: 1 pakelis silkių (ZIGMO (kurią mėgstat)) 0.5 pakelio duonos (juoda) 100 gramų sviesto 1 sauja salotų (lapai) 1 skardinė marinuotų agurkų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną supjaustyti nedideliais gabaliukais, užtepti sviestu ant kiekvieno gabaliuko sudėti po salotos lapą, gabalėlį silkės ir kornišoną susmeigti mažais pagaliukais. Skanaus.
2022-02-20

Receptas. Balta mišrainė

INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 2 vienetai kiaušinių (virti) 6 valgomieji šaukštai majonezo 3 vienetai marinuotų agurkų (didesni) 120 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų dešros (Daktariška) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves ir morkas išverdame su lupenomis. Išvirus bulvėms ir morkoms nulupame jas ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2022-02-20

Receptas. Burokėlių salotos su pupelėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų šiek tiek majonezo 1 vienetas marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų pupelių šiek tiek druskos 3 vienetai burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtus burokėlius, agurką supjaustykite kubeliais. Supjaustykite svogūną. Supilkite pupeles, viską pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezu, pamaišykite ir valgykite.
2022-02-20

Receptas. Vištiena su bananais ir kelių valandų marinavimo agurkais

Vištienos su bananais skonis ir kelių valandų marinavimo agurkėliai - puikus vasariškas derinys, o skonis nepamirštamas. INGREDIENTAI: 4 vienetai vištos filė 3 vienetai marinuotų agurkų 70 mililitrų obuolių acto 1 vienetas bananų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus 1 saujelė prieskonių vištienai 2 saujelės sūris (tarkuotas) 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis pi...
2022-02-20

Receptas. Liny Burgeris

INGREDIENTAI: 80 gramų mesos (kiaulienos + jautienos faršas) 1 skiltelė pomidorų pastos 1 lapas salotų (iceberg ) 1 vienetas marinuotų agurkų 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis majonezo 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo 1 saujelė petražolių 1 vienetas bandelių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-19

Receptas. Salotos karoli

INGREDIENTAI: 150 gramų bulvių (virtos) 60 gramų paprikų šiek tiek petražolių 150 gramų pomidorų pastos šiek tiek salotų 1 vienetas kiaušinių (virtas) 60 gramų marinuotų agurkų 60 gramų sparaginių pupelių (virtos) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės, agurkai, pomidorai ir kiaušinis supjaustomi kubeliais, pipirai, pupelės ir salotos — plonomis juostelėmis. Viskas sumaišoma su padažu.
2022-02-19

Receptas. Agurkai „Nėščiosios svajonė“

INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens (šaltas) 2 kilogramai agurkų 3 valgomieji šaukštai druskos 2 vienetai laurų lapų (lapai) 5 vienetai pipirai (žirneliai) 3 skiltelės česnakų 1 vienetas krienų (lapai) 5 vienetai juodųjų serbentų (lapai) 2 vienetai krapų (viršūnėlės) 2 stiklinės vyšnių (lapai) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus žalumynus, česnaką, pipirus sudedam į švarų 3-jų litrų stiklainį.
2022-02-17

Receptas. Marinuotų agurkų sriuba

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 5 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 5 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek aliejaus 1.5 litro sultinio (kiaulienos, vištienos arba daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį sultinį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame aliejuje ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min.
2022-02-16

Receptas. Rudmėsių salotos

INGREDIENTAI: 2 vienetai paprikų 1 arbatinis šaukštelis petražolių (susmulkintos) 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas majonezo 0.5 vieneto marinuotų agurkų 100 gramų rudmėsių (virtos) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Jaunos rudmėsės verdamos 15 min. Išgriebtos nuplaunamos šaltu vandeniu, nuvarvinamos.
2022-02-16

Receptas. Lietuviškos salotos

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (virtos) 100 gramų kiaulienos kumpio (virtas) 1 vienetas kiaušinių (virtas) šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį ir kitus ingridientus supjaustykite kubeliais, suberkite žirnelius, lengvai pamaišykite, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite majonezu ir dar pamaišykite.
2022-02-16

Receptas. Neapolio salotos

INGREDIENTAI: 1 stiklinė bulvių (virtos, pjaustytos kubeliais) šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė morkų (virtos, pjaustytos kubeliais) 1 vienetas salierų (šaknelė) 1 stiklinė majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek druskos 1 vienetas burokėlių 200 gramų briedienos (ar kita žvėriena) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa, burokėlis, salieras ir marinuoti agurkai supjaustomi mažais kubeliais ir sumaišomi su morkomis bei bulvėmis, įpilama majonezo, druskos...
2022-02-16
Į viršų