Supjaustytą svogūną pakepiname svieste kol gražiai pagels. Tuomet ant svogūnų beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Po to svogūnus verčiame į puodą su verdančiu vandeniu. Įmetame porą kubelių sultinio, riekutėmis supjaustytus marinuotus agurkėlius, pupeles ir kubeliais pjaustytą papriką. Taip pat sumetame juostelėmis supjaustytą rūkytą šoninę, beriame prieskonius pagal skonį, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Verdame kol suminkštės daržovės. Sriubą galima pagardinti grietine ir petražolėmis.
Autorius: G.
INGREDIENTAI:
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
1 vienetas paprikų
400 gramų pupelių (raudonosios, konservuotos)
2 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
350 gramų marinuotų agurkų
1.5 litro vandens
100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 vienetai sultinio (kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytą svogūną pakepiname svieste kol gražiai pagels. Tuomet ant svogūnų beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Po to svogūnus verčiame į puodą su verdančiu vandeniu. Įmetame porą kubelių sultinio, riekutėmis supjaustytus marinuotus agurkėlius, pupeles ir kubeliais pjaustytą papriką. Taip pat sumetame juostelėmis supjaustytą rūkytą šoninę, beriame prieskonius pagal skonį, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Verdame kol suminkštės daržovės. Sriubą galima pagardinti grietine ir petražolėmis.