Marinuoti agurkai šaldytuve gali prastovėti ir mėnesį. Tačiau to neprireikia, nes jie paprasčiausiai suvalgomi greičiau. Į juos nededu svogūnų, jie duoda papildomą skonį ir tendenciją greičiau surūgti“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
- 2 kg agurkų,
- 2 v.š. druskos,
- 300 gr. vyno acto,
- 350 gr. cukraus
- 1/2-1 a.š. ciberžolės,
- trupučio pankolio arba krapų sėklų,
- jei norite galite įberti paprikos ar čili,
- 1- 2 v.š. aliejaus (aš naudojau saulėgrąžų).
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su druska ir palikite kelioms valandoms. Nepamirškite vis pamaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai. Galiausiai susidariusį skystį nupilkite. Agurkus sudėkite į stiklainius.
Supilkite likusius komponentus į atskirą indą. Išmaišykite kol pilnai ištirps cukrus ir supilkite į stiklainį ant agurkų.
Laikykite marinuotus agurkus šaldytuve.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: už jį esu dėkinga Ramunei
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!