Puikus ir greitai pagaminamas užkandis šventiniam ar tiesiog kasdieniam stalui. Išeina kaip karšti maži sumuštinukai, tačiau labai tinka valgyti ir atšalusius!
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 lapai sluoksniuotos tešlos
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas marinuotų agurkų
- 80 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
- 40 gramų sūris
- 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 20
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išimti paruoštą šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, kad ji atšiltų. Truputį pakočioti.
- Užtepti pomidorų padažo ir šaukštu tolygiai paskirstyti per visą tešlos lakštą, kraštus palikti sausus, kad tešla gerai suliptų, kai norėsite susukti.
- Šoninę, svogūną ir agurką supjaustyti labai smulkiais šiaudeliais, o fermentinį sūrį sutarkuoti. Viską sudėti ant tešlos. Suvynioti tešlą į ritinėlį ir sulipinti kraštus, kad laikytųsi. Supjaustyti maždaug 1 cm storio gabalėliais. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir kepti apie 15 - 20 minučių. Skanaus!
REKLAMA