Parmezano sūris

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Parmezano sūris“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Parmezano sūris“.

Atskleidė, kaip pasigaminti tobulą bulvių košę: išeis daug skanesnė

Puri, kreminė, burnoje tirpstanti bulvių košė yra paprastas, pigus ir itin skanus patiekalas. Jį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai, o jeigu tradicinį receptą pagardinsite paprastu priedu, košė bus tiesiog neatsivalgoma. Taip pačios paprasčiausios bulvės, kurias Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, vadina pardavimų čempionėmis, nustebins nauju skoniu. „Bulvės perkamos ištisus metus ir visais sezonais karaliauja populiariausiųjų daržovių viršūnėje.
2023-12-12

Receptas. Kalėdinės užkandėlės

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (juodosios, perpjautos per pusę) 1/4 stiklinės alyvuogių (juodosios, smulkintos) 1/4 stiklinės bazilikų (smulkintas) 0.5 stiklinės paprikų (raudonoji, skrudinta ir susmulkinta) šiek tiek majonezo 1/4 stiklinės parmezano sūrio (trintas) šiek tiek druskos 4 vienetai tortilijos 400 gramų varškės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau tarkuotą varškės sūrį, smulkintą papriką, alyvuoges, baziliką, parmezano ...
2022-03-03

Receptas. Bulvės su sūriu

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 3 vienetai česnakų (skiltelės, smulkintos) 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti pusiau) 60 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (bulvėms virti, Santa Maria) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite bulves ir virkite su prieskonių mišinių, kol suminkštės. Tada nusausinkite. Norėdami patiekti, ant bulvių sudėkite pomidorus, česnakus ir sūrį.
2022-03-03

Receptas. Kalėdiniai koldūnai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1.5 kilogramo moliūgų šiek tiek muskato (maltas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos) 10 vienetų šalavijų (lapeliai) 3 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: ...
2022-03-02

Receptas. Sūrio sausainiukai

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas, maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 2 ir 1/5 stiklinės kvietinių miltų 170 gramų parmezano sūrio 1/3 arbatinio šaukštelio druskos 7 valgomieji šaukštai sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 3/4 stiklinės pasukų PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, juoduosius pipirus, kepimo miltelius, bazilikus ir druską. Šaltą sviestą supjaustykite mažais gabaliukais.
2022-03-02

Receptas. Morkų salotos su vištų širdelėmis ir grybais

INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 2/5 vieneto pastarnokų 1 vienetas svogūnų 150 gramų vištienos širdelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 80 gramų pievagrybių 100 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 50 gramų grietinės 1 vienetas laurų lapų šiek tiek žolelių ir česnakų mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02

Receptas. „Turtingoji sriuba“

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 6 vienetai kopūstų (lapai) 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas) 1 vienetas moliūgų (nedideli) 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 3/5 stiklinės pupelių 1 vienetas ropių (saldžiosios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano s...
2022-03-01

Receptas. Jautienos apkepas su ravioliais

INGREDIENTAI: 75 gramai alyvuogių (juodosios,be kauliukų) 2 česnakų 800 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 350 gramų jautienos faršo 150 mililitrų raudonojo vyno 50 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek žalumynų 150 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, kepti 5 min.
2022-03-01

Receptas. Sūrio sausainėliai su baziliku

INGREDIENTAI: 4 vienetai bazilikų (šakelės) 1.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė) 2 vienetai kiaušinių 240 gramų kvietinių miltų 25 mililitrai vandens 100 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 1 arbatinis šaukštelis druskos 50 mililitrų aliejaus (riešutų) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Į dubenį supilti aliejų, suberti miltus ir išmaišyti.
2022-03-01

Receptas. Troškinti špinatai su grybais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 2 saujos špinatų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų pievagrybių 100 mililitrų grietinėlės 3 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (sutarkuotas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, grybus - gabaliukais. Aliejuje apkepinti svogūnus, vėliau sudėti grybus ir patroškinti 2 min. Supilti grietinėlę, pasūdyti, papipirinti ir po 2 min.
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Karališkas užkandis prie degtinės

INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 2 vienetai paprikų 2 vienetai svogūnų (nedideli) 100 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 0.5 vieneto skumbrių (šalto rūkymo) 8 vienetai juodos duonos (riekės) 10 vienetų juodųjų alyvuogių (be kaulų) 10 vienetų žaliųjų alyvuogių (be kaulų) 2 vienetai raugintų agurkų 80 gramų saliamio 50 gramų pieno 50 gramų parmezano sūrio 100 gramų basturmos PARUOŠIMO BŪDAS: Didelėje lėkštėje supjaustoma svogūna...
2022-02-28

Receptas. Skrudinto moliūgo pyragas-tarta

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas moliūgų 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio šalavijų (šviežias, smulkintas) 2 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys) 0.5 stiklinės grietinėlės (riebi) 0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis aliejaus (augalinis) 3 valgomieji šaukštai sviesto 300 gramų tešlos (Jūsų mėgstama) 1 stiklinė sūris (Gruyère, tarkuotas) 1 sauja svogūnų laiškų (kapoti) PAR...
2022-02-27

Receptas. Vištienos kepsneliai paniruoti sūrio čipsuose

INGREDIENTAI: 3 vienetai vištos filė 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 1 stiklinė parmezano sūrio (sutarkuotas) šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (vištienai) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros. Čipsus susmulkinti (turi gautis apie 3 stiklinės čipsų trupinių) ir sumaišyti su tarkuotu sūriu ir truputėliu pipirų.
2022-02-27

Receptas. Žuvies filė su parmezanu, avokadais bei pipirinėmis

INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų (nuluptas ir išilgai supjaustytas) 0.5 vieneto citrinų (išspaustos sultys) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas pipirnių (krepšelis) 1 vienetas kiaušinių (plaktas) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek alyvuogių aliejaus 55 gramai parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 170 gramų žuvies (filė, balta) 0.5 vieneto čili pipirų (be sėklų, smulkinta) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite keptuvę, tuo m...
2022-02-27

Receptas. Dilgėlių risotto

INGREDIENTAI: 300 gramų dilgėlių (jaunos) 350 gramų ryžių (risotto) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 5 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 200 mililitrų grietinėlės 40 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 25 gramai sviesto 1.5 litro sultinio (daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti.
2022-02-27

Receptas. Tortellini troškinys

INGREDIENTAI: 2 bazilikų 2 česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 80 gramų pupelių (skardinėse) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono) 4 valgomieji šaukštai svogūnų (laiškai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno) 500 gramų makaronų ("Tortellini" su sūrio įdaru) 6 valgomieji šaukštai parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų šparagų P...
2022-02-26

Receptas. Salotos su menkėmis ir avokadais

INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų (švieži) šiek tiek petražolių (šviežios) 300 gramų menkių (filė) 150 mililitrų grietinėlės (30% riebumo) 50 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
2022-02-26

Receptas. Cezario salotos

INGREDIENTAI: 1 česnakų (padažui) 0.5 vieneto salotų (iceberg, gūželė) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (padažui) 4 vienetai batono (arba čiabata, riekės) 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (arba "Džiugas", tarkuotas) 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas, padažui) 1 valgomasis šaukštas grietinės (padažui) 3 vienetai ančiuvių (aliejuje, padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną supjaustyti kubeliais ir apskrudinti orkai...
2022-02-26

Receptas. Salotos su grilyje keptais vištienos kumpelių vėrinukais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja salotų (lapai) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 40 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos (česnakinė) 2 vienetai duonos (kvietinė arba sumuštinių, riekės) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti kubeliais ir suverti ant iešmų. Kepkite virš įkaitusių žarijų arba orkaitėje (15 min.
2022-02-26

Receptas. Pesto padažas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės bazilikų (švieži lapeliai) 250 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 1 stiklinė graikinių riešutų (arba žemės) 1 stiklinė alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies) 10 skiltelių česnakų šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus (išskyrus sūrį) sudėkite į produktų smulkintuvą (blenderį) ir susmulkinkite.
2022-02-26

Receptas. Pagerinti krabų lazdelių kotletukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 1.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek alyvuogių aliejaus 1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 450 gramų krabų lazdelių šiek tiek sviesto 3/5 stiklinės riešutų (Jūsų mėgstami, kapoti) šiek tiek vorčesterio padažo 250 gramų rikotos 4 vienetai svogūnų laiškų 1.5 stiklinės kre...
2022-02-25

Receptas. Skrudintų česnakų sriuba su parmezano sūriu

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 3 vienetai česnakų (galvos) šiek tiek čiobrelių 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui) šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas) 2 valgomieji šaukštai sviesto 200 mililitrų grietinės (35%) 1 litras sultinio (vištienos ar daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Dar reiks 15-20 skiltelių česnako, nulupti (papildomos 2 galvos). 3 galvas česnakų atskirti, nulupti, sudėti į nedidelį kepimo indą, apšlakstyti aliejumi...
2022-02-25

Receptas. Spaghetti Ai Funghi

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 česnakų 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų spagečių 2 vienetai pievagrybių šiek tiek grietinėlės šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Statom puodą su sūdytu vandeniu spagečiams. Į vandenį galima įpilti šaukštą aliejaus, kad makaronai neliptų. Kol jie išvirs, pasiruošiam padažą. Supjaustom pievagrybius ketvirčiais, susmulkinam česnaką, supjaustom pomidorą gabalėliais.
2022-02-24

Receptas. Skrudintos raudonosios paprikos sriuba

INGREDIENTAI: 3 vienetai paprikų (raudonoji) 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė grietinėlės (10 % riebumo) 0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 stiklinės sultinio (vištienos) šiek tiek sūris (mėlynasis) PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikas nupilti karštu vandeniu ir nuimti odeles. Supjaustyti paprikas šiaudeliais, sudėti į kepimo skardą, dėti į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir paskrudinti apie 7 min.
2022-02-24

Receptas. Daržovėmis įdarytos apvaliosios cukinijos

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 arbatinio šaukštelio paprikų (raudonoji, dribsniai) 3/4 stiklinės paprikų (raudonoji, supjaustyta) 3/4 stiklinės svogūnų (smulkinti) 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti) 3/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 6 vienetai cukinijos (apvalioji) PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame puode su pasūdytu vandenius api...
2022-02-24

Receptas. Makaronai su Parmezano sūriu

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 200 gramų makaronų 80 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdam makaronus. Gaminame padažą: susmulkiname česnako skilteles ir pakepiname aliejuje, sudedame keletą šakelių krapų, įdedame grietinės. Įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname. Baigiant įberiame druskos ir pipirų.
2022-02-24

Receptas. Vištienos ir makaronų salotos

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės alyvuogių (juodosios, susmulkintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudonoji, susmulkinta) 1 vienetas paprikų (žalioji, susmulkinta) 1/3 vieneto svogūnų 500 gramų vištos filė (virta ir supjaustyta kubeliais) 6 valgomieji šaukštai acto (sidro) 500 gramų makaronų (virti) 4 valgomieji šaukštai vandens 1 stiklinė parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 2 viene...
2022-02-23

Receptas. Spageti su kepinta šonine

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti) 2 vienetai kiaušinių 240 gramų spagečių 80 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 120 gramų kiaulės šoninės (karšto rūkymo) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos šoninę susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. Dideliame puode su pasūdytu vandeniu išverdame spageti makaronus.
2022-02-23

Receptas. Vegetariška pica „Calzone“

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 250 gramų špinatų (šaldyti/švieži) 500 gramų kvietinių miltų 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek pieno 0.5 stiklinės vandens 75 gramai parmezano sūrio šiek tiek druskos 75 gramai razinų 1 vienetas mielių (pakelis) 50 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus suberkite ant stalo.
2022-02-23

Receptas. Baklažano užkepėlė

INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų 2 vienetai kiaušinių 100 gramų miltai 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 100 gramų parmezano sūrio 100 gramų mocarelos sūrio Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Parmezaną sutarkuojame. Baklažanus supjaustome griežinėliais, gausiai apibarstome druska ir paliekam kokiai valandai.
2022-02-23

Receptas. Pica su šonine ir salotoms

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų pomidorų pastos 50 gramų salotų (gražgarsčių) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 30 gramų parmezano sūrio 8 vienetai kiaulės šoninės (rūkyta, riekelės) šiek tiek druskos 4 vienetai picos papločių PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkintą svogūną bei česnaką pakepinkite keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus.
2022-02-22

Receptas. Troškinti ryžiai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai pomidorų pastos 250 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 sauja pievagrybių 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 0.5 litro sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyti svogūnai truputį pakepinami su šaukštu sviesto, po to į juos suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Visą laiką maišant, produktai dar pakepinami, kol svogūnai tampa permatomi.
2022-02-22

Receptas. Ryžių apkepas su tunu

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 mililitrų ryžių 1 vienetas svogūnų 4 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 350 gramų tunų (konservuotas) 60 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 60 gramų sviesto 0.5 litro sultinio (vištienos) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirkite sultinyje ir palikite išbrinkti.
2022-02-22

Receptas. Risotto su baravykais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai ryžių (risotto, saujomis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 100 mililitrų baltojo vyno 200 gramų baravykų (šviežūs) 70 gramų dešros (chorizo) 4 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos (jūros) 3 valgomieji šaukštai sviesto 750 mililitrų sultinio (daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite ant alyvų aliej...
2022-02-21

Receptas. Blynai su pievagrybių ir brokolių įdaru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 240 mililitrų pieno 5 vienetai pievagrybių 1 valgomasis šaukštas grietinėlės (18 % riebumo) 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek kiaulės šoninės (karšto rūkymo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui) 0.5 vieneto brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, pieno, 2 šaukštų...
2022-02-20

Receptas. Kepti kiaušiniai duonos riekėse

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 2 riekės forminės duonos 50 gramų parmezano sūrio šiek tiek žalumynų Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekelių viduryje su peiliu išpjauname kvadratines skylutes ir riekeles apkepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Į riekelių viduriukus įmušame po kiaušinį ir kepame, kol kiaušiniai iškepa.
2022-02-20

Receptas. Spageti su kumpio ir sūrio padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas, arba šoninė) 2 vienetai kiaušinių 250 gramų makaronų (spageti) 150 mililitrų grietinėlės 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepinui) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakelio, perliekit juos šaltu vandeniu. Susmulkintą svogūną apkepinkite keptuvėjė, sudėkite kumpio juosteles.
2022-02-20

Receptas. Krabų lazdelių užtepėlė

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (milteliai arba smulkinti švieži) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek muskato (maltas) 1/4 stiklinės kvietinių miltų 1.5 stiklinės pieno 1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) 1 stiklinė krabų lazdelių (susmulkintos) 1/4 stiklinės sviesto šiek tiek tabasko padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite gilioje keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir maišydami kaitinkite, kol miltai gerai išsimaišys.
2022-02-20

Receptas. Mangoldų ir parmezano sūrio kukulaičiai

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (šviežiai maltas) 4 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 1/3 stiklinės pieno 0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 2 stiklinės aliejaus (augalinis (kepimui)) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 vienetas mangoldų (ryšelis) 1 sauja svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Mangoldų l...
2022-02-19

Receptas. Makaronai su brokoliais, žiediniais kopūstais ir vištiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 150 gramų porų (arba svogūnai) 350 gramų vištos filė 200 gramų makaronų 100 gramų parmezano sūrio (ar kitas kietas sūris) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 200 gramų žiedinių kopūstų 200 gramų brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Žiedeliais supjausčiau porą. Vištieną supjausčiau kubeliais, o brokolius ir žiedinius kopūstus išskaidžiau smulkesniais žiedynais.
2022-02-18

Receptas. Kepta menkės filė su parmezano sūriu

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis petražolių (šviežios/džiovintos) 1 vienetas menkių (filė) šiek tiek alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 2 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišykite majonezą, čili miltelius, citrinos sultis, parmezano sūrį, išspaustą ...
2022-02-17

Receptas. Troškintos gelteklės

INGREDIENTAI: 3 vienetai svogūnų 100 gramų majonezo 170 gramų parmezano sūrio 600 gramų gelteklių (šaknys) PARUOŠIMO BŪDAS: Gelteklės apvirinamos pasūdytame vandenyje, nulupamos ir susmulkinamos. Į troškintuvą dedama sluoksniais gelteklės ir supjaustyti apkepinti svogūnai, sumaišyti su tarkuotu sūriu. Viskas užpilama 0,6 stiklinės vandens, uždedama majonezo ir troškinama 30 min. orkaitėje (uždengtame inde). Gelteklės tiekiamos karštos troškintuve.
2022-02-17

Receptas. Įdarytos Vaidos bulvės

INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek porų (arba svogūnai) 150 gramų kiaulės faršo šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių (kiaulienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Svieste pakepiname svogūną ir faršą, pagardiname prieskoniais. Bulves išverdame su lupenomis. Dar šiltas jas perpjauname per pusę ir išskaptuojame.
2022-02-17

Receptas. Balandėliai su soja

INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek kalendrų (grudeliais) šiek tiek petražolių 150 gramų sojos (faršas, pakelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek grietinėlės šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek sviesto šiek tiek sultinio (vištienos) 1 vienetas kininių kopūstų 150 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite sojų faršą: įpilame vandens, dedame 1 kub. vištienos sultinio, įpilame truputį sojos padažo ir verdame 10 min.
2022-02-17

Receptas. Pilno grūdo makaronų ir parmezano sūrio sriuba

INGREDIENTAI: 70 gramų kopūstų (lapai) šiek tiek paprikų (raudonoji, dribsniai) 2 saujos petražolių 200 gramų makaronų (pilno grūdo) 160 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 3 stiklinės sultinio (vištienų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supilti į puodą sultinį ir užvirti. Sudėti į puodą plonai supjaustytus kopūstų lapus ir pavirti apie 3-4 min.
2022-02-16

Receptas. Žirnių užtepėlė

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 250 gramų žirnių (konservuoti arba švieži) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės parmezano sūrio (sutarkuotas) šiek tiek druskos 8 vienetai duonos (riekelės) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Žirnius, česnaką, parmezaną, druską, pipirus ir aliejų pilame į dubenį.
2022-02-16

Receptas. Makaronai su špinatais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 100 gramų špinatų 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Galima naudoti ilgus ar trumpus makaroniukus. Svogūną susmulkinti ir pakepinti keptuvėje ant sviesto, kol pagels, sudėti papjaustytus špinatus, pabarstyti druska, pipirais. Kai pakeps įdėti grietinės.
2022-02-16

Receptas. Koldūnai su moliūgais

INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių 420 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų vandens (virintas) 60 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Užsiminkome tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padedame ją į šalį. Moliūgą nulupame, supjaustome jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. paverdame pasūdytame vandenyje.
2022-02-16

Receptas. Cezario salotos su krevetėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių 2 česnakų 100 gramų pomidorų pastos 100 gramų salotų 20 gramų garstyčių 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui) šiek tiek batono 150 gramų majonezo 150 gramų jogurto (natūralus) 15 vienetų krevečių be kevalo 30 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų ančiuvių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-16

Receptas. Žiedinio kopūsto ir saliero sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 2 česnakų 1 vienetas salierų (šaknys) 1 sauja parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 0.5 stiklinės grietinės 4 stiklinės sultinio (vištienos) 1 vienetas žiedinių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Zepterio ( arba Berghof) tipo puode pakaitiname aliejų, sudedame 1 cm dydžio kubeliais supjaustytą nuluptą saliero šaknį, 1 cm dydžio gabalėliais supjaustytą žiedinį kopūstą ir kepiname apie 3 minutes.
2022-02-15
Į viršų